15.8.2012 00:00 | MobilMania

Thapir: Zľavy trochu inak

Slovenská aplikácia Thapir vám pomôže vysnoriť najlepšie ponuky vo vašom okolí. Tip na aplikáciu

Ďalším dôkazom, že aj na Slovensku vznikajú zaujímavé mobilné aplikácie je startup Thapir . Cez jednoduchú mobilnú aplikáciu určenú pre operačný systém iOS si môžete vo vašom okolí vyhľadať najlepšie ponuky.

Žiadne „papierovačky“

Samotná aplikácia aj celý proces uplatňovania zľavy je jednoduchý a časovo nenáročný. Výhodou je, že používateľ nemusí zadávať žiadne svoje osobné údaje či niečo dopredu platiť. Jediné, čo musí spraviť je zapnúť aplikáciu, vybrať si zaujímavú ponuku a uložiť si kupón.

Podniky, ktoré ponúkajú nejakú zľavu či akciu si môžete pozrieť v klasickom listovom zobrazení, na mape alebo vo virtuálnej realite. Ak ste napríklad v cudzom meste, aplikácia vám vypočíta priemerný čas, za ktorý sa pešo dostanete k vybranému podniku a dokonca vám ponúka aj možnosť navigácie.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

S kupónom sa následne stačí preukázať v danom podniku a zľava, by vám mala byť uznaná. V našom teste nám čašníčka zľavu uznala hneď po preukázaní kupónu bez akýkoľvek problémov.

Ponúk je dosť, no len v Bratislave

Ak nebývate v Bratislave, aplikácia vám bude prakticky zbytočná. Drvivá väčšina ponúk je totiž lokalizovaná len v hlavnom meste. Nájdete tu zľavy na jedlo, pitie, knihy, vstup na diskotéku a podobne. Zopár ponúk potom nájdete roztrúsených aj v mestách ako Žilina, Nitra či Trnava.

„Po spustení skúšobnej prevádzky v máji s ponukami od partnerov ako Pizza Mizza, Shtoor či Martinus sme strávili krátke obdobie sústredením sa na otestovanie, analýzu a vylepšenie procesu využitia mobilných kupónov priamo na prevádzkach. To samozrejme ovplyvnilo rýchlosť pribúdania ponúk,“ hovorí Martin Horvath, spoluzakladateľ služby.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

„Od júla sme posilnili obchodný team, takže začíname aktívne pôsobiť v teréne a ponuky nám začínajú pribúdať podstatne rýchlejšie ako v testovacom období,“ pokračuje Horvath. „Snažíme sa dosiahnuť vyváženosť medzi hustotou ponúk, keďže sme založený na zobrazovaní obsahu na základe polohy používateľa a zároveň kvality ponuky obchodov,“ konštatuje.

V aplikácii si môžete povoliť aj upozornenia na nové ponuky či špeciálne akcie. Tie vám bude zasielať priamo majiteľ podniku a do vášho iPhonu by mali putovať len niekoľko desiatok sekúnd. Podobné funguje aj systém, cez ktorý môžete sledovať ponuky len vybraných podnikov.

Aplikácia pre Android do konca leta

fotogaléria

Podľa slov Horvatha má Thapir momentálne okolo dvoch tisíc aktívnych používateľov v rámci Bratislavy. Každopádne, chystá sa aj aplikácia pre Android. „Aktuálne pracujeme na Android verzii, ktorú chceme spustiť koncom augusta a rokujeme s možným technologickým partnerom, ktorý by nám umožnil rýchlejší vstup na ostatné platformy,“ vysvetľuje.

Keďže Slovensko nie je veľký trh, tvorcovia majú v pláne expanziu aj do zahraničia. „V tomto momente pôsobíme v Poľsku, kde pracujeme na vstupe na poľský trh, predovšetkým do Varšavy a Krakova, čo je pre nás najbližší míľnik,“ hovorí Horvath. „Ako ďalší potenciálny trh sa nám rysuje Bukurešť v Rumunsku, potom Praha a Budapešť. Sústredíme sa najmä na región strednej Európy,“ uzatvára.

Produkt Operačný systém Stiahnutie Cena
Thapir iOS App Store Zadarmo