15.8.2012 07:57 | MobilMania

China Mobile Hong Kong si vybrala Ericsson k vybudovaniu siete TD-LTE

Firma China Mobile Hong Kong (CMHK) si vybrala Ericsson, aby do jej komerčnej siete LTE začlenil technológiu TDD.

Firma China Mobile Hong Kong, dcérska firma najväčšieho mobilného operátora na svete – China Mobile Limited, poverila Ericsson (burza NASDAQ: ERIC), aby rozšíril jej komerčné siete LTE v Hongkongu o technológiu TD-LTE (LTE TDD). Ericsson sa už skôr stal výhradným dodávateľom siete LTE FDD pre túto firmu. Teraz tieto firmy spoločne vybudujú konvergovanú sieť LTE FDD/TDD.

Ericsson rovnako zmodernizuje existujúcu sieť EPC (Evolved Packet Core) tohto operátora a využije pritom výhody už inštalovaných základňových staníc siete LTE FDD.

Firma China Mobile Hong Kong začala poskytovať mobilné dátové služby v sieti LTE FDD v apríly tohto roku. Teraz plánuje uviesť do prevádzky sieť TD-LTE využívajúcu štandard 3GPP, ktorá doplní jej existujúcu sieť LTE FDD. Konvergovaná sieť LTE FDD/TDD bude sprevádzkovaná už vo štvrtom štvrťroku, kedy bude k dispozícii väčší počet zariadení podporujúcich obidva režimy prevádzky siete.

„Za partnera pre sieť TD-LTE sme si vybrali Ericsson – globálneho lídra v oblasti sietí LTE," vyhlásil Sean Lee, člen predstavenstva a generálny riaditeľ firmy China Mobile Hong Kong. „Spoluprácou s Ericssonom a využitím všetkých dostupných technológií vybudujeme konvergovanú sieť LTE FDD/TDD a zabezpečíme tak našim zákazníkom vyšší komfort využitia siete 4G.“ 

„Táto zákazka je pre Ericsson ďalším významným medzníkom a ďalej posilňuje jeho líderskú pozíciu v oblasti sietí v tomto regióne,“ vyhlásil Mats H. Olsson, prezident firmy Ericsson China & North East Asia. 

„Prostredníctvom našich neustálych inovácií technológií, služieb a projektovej činnosti sa snažíme ďalej zlepšovať mobilné služby firmy China Mobile v Hongkongu a rozširovať náš dlhodobý obchodný vzťah s týmto telekomunikačným operátorom.“

Na základe novo uzavretej zmluvy dodá Ericsson rádiovú prístupovú sieť TD-LTE, zabezpečí správu siete pomocou riešenia Ericsson OSS-RC, rozšíri a zmodernizuje sieť EPC, poskytne služby integrácie systémov a poradenstvo, a zabezpečí súvisiace projektové služby, školenie a podporu.

V súčasnosti má Ericsson uzavretých 67 zmlúv týkajúcich sa sietí LTE/EPC v 30 krajinách na piatich kontinentoch. Disponujeme preverenou technológiou LTE, dosahujeme lepších výsledkov než konkurencia a podľa meraní uskutočnených koncom roku 2011 máme 60% podiel na trhu, merané objemom dodaných sietí LTE.

Ericsson je popredným medzinárodným dodávateľom telekomunikačných technológií a služieb. Prostredníctvom riešení fungujúcich v reálnom čase vytvárame prepojenú spoločnosť, ktorá nám všetkým umožňuje študovať, pracovať a slobodnejšie žiť v trvalo udržateľných spoločnostiach po celom svete.

Našu ponuku tvoria služby, software a infraštruktúra informačných a komunikačných technológií určených telekomunikačným operátorom a iným odvetviam. V súčasnosti sa v sieťach od Ericssonu uskutočňuje viac než 40% celosvetovej mobilnej komunikácie a naša spoločnosť zabezpečuje servis sieti zákazníkov s viac než 2 miliardami užívateľov.

Pôsobíme v 180 krajinách a zamestnávame viac než 100 000 pracovníkov. Ericsson bol založený v roku 1876 a sídli v Štokholme vo Švédsku. V roku 2011 boli tržby našej spoločnosti 226,9 miliárd švédskych korún (35 miliárd amerických dolárov). Ericsson je zapísaný na štokholmskej burze NASDAQ OMX a newyorskej burze NASDAQ.