15.8.2012 14:24 | Bleskovky MobilMania.sk

Za CLIP si priplatíte aj pri paušáloch Happy. Až 5 eur (Doplnené: cenník)

Telekom sa ani pri paušáloch Happy nevzdáva poplatkov za službu zobrazenia telefónneho čísla volajúceho. Nasvedčuje tomu produktová stránka na webe operátora. Za službu CLIP si pre všetky programy naúčtuje 4,99 eura. Konkurenční operátori pritom od spoplatnenia tejto základnej služby pri nových produktoch úplne upustili.

Okrem nových paušálov Telekomu si musia noví zákazníci za CLIP priplatiť napríklad aj pri programoch menších ako 200Viac/Relax 200/Podľa seba Naj 5 a ekvivalentných. Pri týchto pôvodných paušáloch dokonca služba stojí archaických 11,95 eura.

Predaj nových programov Happy odštartoval operátor dnes. Zatiaľ sa však nedajú zakúpiť cez e-shop. Dostupný dokonca nie je ani kompletný cenník za služby. Na webe sa objavili len ceny za zariadenia, ktoré sa po novom k mesačnému poplatku za paušál priplácajú. Novému systému dotácií sme sa venovali v samostatnej správe.

Doplnené o 17:40: Cenník už je dostupný na stránke operátora . Okrem potvrdenia spoplatnenia služby CLIP uvádza aj minútovú tarifikáciu pre medzinárodné hovory s balíkom Volania do EÚ a USA. Ten umožňuje za mesačný poplatok 1,99 eura telefonovať do týchto krajín za 9 centov za minútu.