16.8.2012 10:47 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung Galaxy Note s predajom 10 miliónov kusov

Juhokórejský producent elektroniky Samsung dosiahol ďalší dôležitý míľnik. Firma oznámila, že od uvedenia Galaxy Note predala už viac ako desať miliónov kusov tohto hybridného zariadenia, ktoré balansuje na hranici tabletov a smartfónov.

Prečítajte si: Veľký test Samsung Galaxy Note: Návyková tehla

Samsung „tabletofón“ predstavil na minuloročnom veľtrhu IFA 2011. Galaxy Note sa začal v Európe predávať v októbri minulého roka, na americký trh však prišiel až vo februári.

Galaxy Note je zaujímavý vďaka svojmu rozmernému Super AMOLED HD displeju, ktorý po uhlopriečke meria 5,3 palca. Ponúkne 8 Mpx fotoaparát s LED bleskom a po aktualizácii beží na Androide 4.0 Ice Cream Sandwich.

Dôležitou súčasťou zariadenia je aj špeciálny stylus S-Pen, ktorý slúži vďaka integrovaným aplikáciám na rôzne anotovanie, značenie a podobne.

V Berlíne sa 29. augusta, krátko začatím podujatia IFA 2012, sa koná Samsung Unpacked event, kde Kórejci predstavia druhú generáciu Galaxy Note II . Novinka by mala onúknuť väčší 5,5-palcový displej typu Super AMOLED a zrejme pobeží na novom operačnom systéme Android 4.1 Jelly Bean. Dizajnom sa má podobať na súčasnú vlakovú loď výrobcu Galaxy S III .

TIP : Test Samsung Galaxy S III: Učebnicový high-end