18.8.2012 00:00 | MobilMania

Lídrom je Samsung, Nokia zachránila život

Prehľad týždňa Android ovláda 65 percent trhu, Kórejci sú na tróne. Vieme, prečo klesajú ceny iPhonu 4S. Detailne sme sa pozreli na zmeny Telekomu.

Trón si držia Kórejci

fotogaléria

Juhokórejský producent Samsung je jasnou jednotkou v počte predaných mobilných telefónov. Na trh ich dodal viac ako 90 miliónov kusov. Dvojkou je Nokia a tretí Apple.

Čo sa týka operačných systémov, najpoužívanejším je Android, ktorý ovláda takmer 65 percent trhu. Stabilnú druhú pozíciu si udržal iOS od Apple. Symbian od Nokie si zachoval tretiu priečku, no medziročne sa prepadol o viac ako 15 percent. Čítajte viac >>>

Nové paušály a dotácie Telekomu pod drobnohľadom

fotogaléria

Telekom s uvedením nových paušálov Happy zmenil aj spôsob dotácií telefónov. Detailne sme sa pozreli na príplatky i menšie chytáky v cenách a priniesli kompletný cenník telefónov. Nový najmenší paušál Happy XS s mesačným poplatkom 9,99 eura sme zároveň porovnali s ponukou konkurencie .

Do pozornosti vám dávame taktiež špeciálnu rubriku , v ktorej sa venujeme všetkým zmenám v ponuke Telekomu.

Čítajte viac >>>

K téme neprehliadnite aj:

Čo dostanú Lumie s Windows Phone 7.8?

fotogaléria

Súčasné Lumie z produkcie fínskej Nokie nedostanú update na najnovší Windows Phone 8. Pripravená je pre nich okresaná verzia WP 7.8. Interný dokument fínskeho výrobcu ukazuje rozdiely vo verziách systému Microsoftu .

Dnešné zariadenia s Windows Phone sa nedočkajú napríklad reálneho multitaskingu a očakávať môžeme aj problémy s kompatibilitou aplikácií. Čítajte viac >>>

K téme:

Ceny iPhonu 4S klesajú, nový model už čoskoro

fotogaléria

Apple iPhone 4S počas uplynulých týždňov zlacnel u amerických operátorov či v obchodných reťazcoch o 50 dolárov. Zníženie cien je pomerne zriedkavé, naznačuje však príchod nového iPhonu, ktorého predstavenie sa očakáva v priebehu septembra. Nové nano SIM karty, ktoré bude pravdepodobne používať aj nový iPhone, sú už vo výrobe aj v slovenskom závode . Čítajte viac >>>

Najradšej máme QWERTY

fotogaléria

Na mobilných telefónoch píšeme najradšej na plnohodnotnej QWERTY klávesnici. Zistila to Nokia vo svojom prieskume a potvrdzuje to aj naša rýchla anketa na Facebooku .

Písaniu na dotykových telefónoch sa pritom výrazne nebránime, túto možnosť zvolilo až 35 percent opýtaných. Čítajte viac >>>

Kuriozita: Nokia X2 zastavila guľku, zachránila život v Sýrii!

fotogaléria

Sýrijčanovi, ktorý nahrával na video boje medzi rebelmi a armádou, sa zablúdená guľka zastavila priamo pred tvárou v mobilnom telefóne . Jeho Nokia X2 jednoznačne nezaprie spoločné korene so svojou staršou sestrou Nokiou 3310, o ktorej na internete koluje množstvo úsmevných meme komiksov.„Je to úžasné,“ skonštatovala spoločnosť Nokia na margo tejto dych vyrážajúcej príhody, ktorá pripomína skôr dielo filmových scenáristov.

Do pozornosti z ďalších článkov

IT portál Živé.sk sa v uplynulom týždni venoval aj týmto témam:

fotogaléria