18.8.2012 09:00 | MobilMania

O2 3G sieť v ďalších 6 lokalitách

Spoločnosť Telefónica Slovakia rozšírila svoju vlastnú 3G sieť do ďalších 6 lokalít na Slovensku.

V tomto týždni tak pribudli Ružomberok, Krompachy, Spišské Vlachy, Gelnica, Giraltovce a Svidník. Zákazníkom O2 sa teda môže v uvedených oblastiach zobraziť na displejoch telefónov, ktoré sú schopné pracovať v 3G sieti, symbol 3G resp. 3,5G.

„Tento rok pokračujeme v rozširovaní našej 3G siete a do jesene plánujeme pokryť ďalších 160 obcí a miest Slovenska, čo predstavuje prístup k rýchlej 3G sieti už pre polovicu populácie Slovenska,“ uviedla Martina Jamrichová, hovorkyňa spoločnosti Telefónica Slovakia.

V súvislosti so zapnutím 3G siete v uvedenej lokalite chce O2 upozorniť najmä zákazníkov, ktorí si zakúpili v poslednom čase smartfón, že s podstatným zrýchlením siete môže narásť aj ich dátová prevádzka. Väčšina smartfónov sa intenzívne pripája na internet a nemusí to byť len internetový prehliadač spustený zákazníkom, ale aj spojenie so sociálnymi sieťami či synchronizácia e-mailov. Ideálnym riešením pre využívanie internetu v mobile je aktivácia dátového balíčka. Zákazníci tak budú môcť svoje zariadenia využívať na plno a pohodlne.

Obyvatelia nových lokalít si môžu skúsiť prácu v sieti O2 s balíčkom Internet do mobilu na jeden mesiac zadarmo. Viac informácií o dátových balíčkoch, ako aj rýchlosti siete nájdete na http://www.o2.sk/pre-vas/internet/balicky .

O spoločnosti Telefónica Slovakia, s.r.o.

Telefónica Slovakia vstúpila na slovenský trh mobilných operátorov rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR zo dňa 25.8.2006. Licencia zahŕňa práva na používanie frekvencií GSM 900 MHz, GSM 1800 MHz, UMTS a 28/29 GHz po dobu 20 rokov na účely poskytovania telekomunikačných služieb v Slovenskej republike. Spoločnosť spustila svoju  komerčnú prevádzku 2.2.2007. Spoločnosť postupne predstavuje ponuku pre celé spektrum zákazníckych segmentov. V rámci medzinárodnej skupiny Telefónica patrí Telefónica Slovakia k skupine Telefónica Europe.

O spoločnosti Telefónica Europe

Spoločnosť Telefónica Europe je obchodnou divíziou spoločnosti Telefónica zahŕňajúca prevádzky mobilných, pevných a DSL sietí vo Veľkej Británii, Írsku, Nemecku, Českej republike a na Slovensku. Všetci títo operátori sa prezentujú spotrebiteľom pod značkou „O2“. Spoločnosť Telefónica Europe je tiež vlastníkom 50% podielu v spoločných podnikoch Tesco Mobile vo Veľkej Británii a Írsku a Tchibo Mobilfunk v Nemecku. Spoločnosť Telefónica Europe sídli v Slough vo Veľkej Británii a má približne 54 miliónov zákazníkov služieb mobilných a pevných sietí.

O spoločnosti Telefónica S.A.

Telefónica je z hľadiska trhovej kapitalizácie jednou z najväčších telekomunikačných firiem na svete. Svoje obchodné aktivity zameriava predovšetkým na trhy pevnej a mobilnej telefónie, pričom za kľúčový nástroj pre rozvoj oboch považuje širokopásmové pripojenie.

Spoločnosť vo významnom rozsahu pôsobí v 23 krajinách a má viac ako 212 miliónov zákazníkov. Všetky akcie spoločnosti Telefónica sú kótované na burze, pričom sa o ne delí viac ako 1,5 milióna priamych akcionárov. Základný kapitál je v súčasnosti rozdelený medzi 4 921 130 397 kmeňových akcií obchodovaných na španielskej burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencia) a na burzách v Londýne, Paríži, Frankfurte, Tokiu, New Yorku, Lime, Buenos Aires a Sao Paule.