20.8.2012 10:04 | Bleskovky MobilMania.sk

LG Optimus Vu dostane štvorjadrový procesor. Do predaja príde v septembri

Novinka na rozhraní tabletov a smartfónov, ktorá už mala svoj debut v Kórei a Japonsku, príde na svetové trhy budúci mesiac. V priebehu septembra sa LG Optimus Vu , ktorý sme spoznali poprvýkrát na tohtoročnom kongrese MWC 2012 v Barcelone, objaví na vybraných trhoch v Európe, Ázii, Blízkom východe, Afrike a Južnej Amerike.

LG Optimus Vu sa na globálne trhy dostane vo vylepšenej verzii. Poháňať ho totiž bude nový výkonnejší štvorjadrový procesor Nvidia Tegra 3, ktorý nahradí dvojjadrový procesor od Qualcommu. Novinka príde do predaja taktiež s aktualizovanou verziou aplikácií slúžiacich na vytváranie poznámok – QuickMemo a Notebook.

Neprehliadnite: LG Optimus Vu: Nový rival pre Galaxy Note

Ostatné parametre sa nezmenili. LG Optimus Vu ponúkne IPS displej s uhlopriečkou päť palcov s pomerom strán 4:3. Prítomný je taktiež fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx. Interná pamäť disponuje kapacitou 32 GB. Operačná pamäť RAM ponúka priestor 1 GB. LG Optimus Vu je taktiež pripravený na LTE a prichádza s operačným systémom Android vo verzii 4.0 Ice Cream Sandwich.

Od marca, kedy sa začal predaj novinky v Kórei, firma LG predala už viac ako 500 tisíc „tabletofónov“ Optimus Vu, ktoré sú rivalmi najmä pre Samsung Galaxy Note . Konkurenčný Samsung však ešte tento mesiac predstaví druhu generáciu svojho „tabletofónu“ s označením Galaxy Note II.