30.8.2012 17:30 | MobilMania

Nový HTC Desire X nabitý technológiami za priaznivú cenu

Telefón HTC Desire X vypĺňa medzeru mezi HTC One S a HTC One V.

Spoločnosť HTC predstavila nový telefón HTC Desire X. Novinka s dvojjadrovým procesorom a fotoaparátom s technológiou HTC ImageChip pracuje s najnovším operačným systémom Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich). Užívateľským rozhraním telefónu je populárna nadstavba HTC Sense vo verzii 4.1. Telefón ponúkne svojim majiteľom dostatočný výkon za priaznivú cenu v strednej cenovej kategórii chytrých telefónov.

HTC Desire X ponúka 4-palcový Super LCD displej a precízne dielenské spracovanie. Vybavený je dvojjadrovým procesorom od Qualcommu, ktorý beží na frekvencii 1 GHz a najnovšiu verziu operačného systému Android Ice Cream Sandwich vo verzii 4.0.4. O kvalitné fotografie a videá sa postará päť megapixelový fotoaparát so svetelnosťou f/2.0, ktorý je určený pre fotenie aj v menej osvetlených alebo tmavých priestoroch. Fotoaparát je tiež vybavený obrazovým procesorom HTC ImageChip, nechýbajú teda funkcie vlajkovej rady HTC One, ako vyhotovenie HDR fotografií alebo natáčanie videa a zhotovenie fotky v rovnakom okamihu. Majitelia nového telefónu HTC Desire X tiež získajú bezplatne k dispozícii 25 GB priestoru na obdobie dvoch rokov.

Autentická kvalita zvuku

Technológia vylepšenia zvuku Beats Audio je v telefóne HTC Desire X integrovaná naprieč celým systémom. Používatelia, ktorí vlastnia slúchadlá Beats, si môžu vychutnať plnohodnotný hudobný zážitok v celom rozsahu počuteľného zvukového pásma tak, ako autor skladbu zložil.

HTC Desire X bude od polovice septembra dostupný vo voľnom predaji, u mobilných operátorov a maloobchodnej predajnej sieti v odporúčanej cene 319 Eur. Telefón bude k dispozícii v čiernej a bielej farbe.

Technické špecifikácie HTC Desire X

• 4 palcový Super LCD displej s rozlišením 480x800• Dvojjadrový procesor Snapdragon S4, 1 GHz• Operačný systém Android 4.0.4 s používateľským rozhraním Sense 4• 768 MB RAM• 4 GB používateľskej pamäte• Možnosť rozšírenia o MicroSD kartu• 5 megapixelový fotoaparát s HTC ImageChip, automatickým zaostrovaním a svetelnosťou f/2.0• Integrovaný audio systém Beats Audio

O spoločnosti HTC

HTC Corp. (HTC) patrí medzi firmy s najrýchlejším tempom rastu na mobilnom trhu. HTC stavia ľudí do centra pozornosti a prácu s telefónom robí jednoduchšou a prirodzenejšou. Akcie spoločnosti sú verejne obchodovateľné na tchajwanskej burze cenných papierov pod značkou 2498.

Ďalšie informácie o spoločnosti HTC nájdete na webových stránkach www.htc.com a www.htc.sk