2.9.2012 00:03 | Bleskovky MobilMania.sk

Samsung miliardu v minciach do Apple neposlal (+ďalšie vtipy)

Spoločnosť Apple vysúdila od juhokórejského Samsungu viac ako miliardu dolárov za zneužitie niekoľkých patentov . Len tri dni po vynesení verdiktu mal Samsung podľa zaručených informácií svoju podlžnosť vyrovnať vskutku nezvyčajným spôsobom. Tridsiatka kamiónov plne naložených päť centovými mincami mala doraziť do sídla Apple v Kalifornii a priviesť tak vysúdenú miliardu.

Šéf Applu Tim Cook mal v tom čase tiež prijať telefonát od riaditeľa konkurenčného Samsungu, ktorý mu radil jeho miliardu použiť v automatoch na nápoje alebo ich roztaviť a vyrobiť z nich nové počítače.

Ako iste tušíte, okrem rozsudku sa v správe nič nezakladá na pravde. Informácie, ktoré doslova zaplavili internet, sú totiž vymyslené. Samsung zatiaľ platiť nič nemusí, proti rozsudku sa odvolá na špecializovanom patentovom súde vo Washingtone. Zároveň tiež požiadal o anulovanie predmetného rozhodnutia.

Hoax, ako sa takéto správy označujú, však využili aj ostatní vtipkári a napríklad na populárnom humornom portáli 9gag zverejnili hneď niekoľko svojich výtvorov.

Ľudová tvorba neobišla ani samotný spor. Rozsudkom a obhajobou Apple sa inšpirovalo množstvo „umelcov“, ktorí vytvorili podarené vtipné obrázky. Jeden z nich nabáda na kúpu lacnejšieho a vybavenejšieho iPhonu – Samsungu Galaxy S III. Podľa žaloby Apple sú totiž vlastne rovnaké. Iný zase objavuje nové možnosti zárobkov pre firmy.

fotogaléria
fotogaléria

Kúpte si najlepší iPhone, vyzýva obrázok (Zdroj 9gag.com )| Nové možnosti zárobkov (Zdroj: 9gag.com )

Aj vtipné obrázky dokážu obohatiť množstvo patentových sporov, ktoré medzi sebou vedú snáď všetky veľké spoločnosti vo viacerých odvetviach. Navyše, zaplatiť pokutu za neoprávnené používanie patentov nezvyčajnou metódou je zaujímavý spôsob, ako sa konkurenčnej firme pomstiť. Pre dobro žalujúcich spoločností teda dúfame, že sudcovia do rozsudkov nezabudnú pripojiť aj spôsob platby.

TIP: Všetky informácie o spore Apple vs. Samsung