3.9.2012 16:02 | MobilMania

O2 na Grape festivale: MMS zdarma, kurzy levitácie, poradňa, nabíjačkárne, mobilný sprievodca, live streamingy

Z Grape festivalu sa vďaka bezplatným obrazovým správam od O2 poslalo viac ako 6000 MMSiek a O2 nabíjačkárne dobili počas trvania festivalu takmer 2500 mobilov. Navyše je Slovensko vďaka O2 bohatšie o takmer 100 ľudí, ktorí vedia levitovať.

„Spolupráca s O2 posunula festival kvalitatívne o kus dopredu, myslím, že to bolo cítiť na každom kroku. Sme veľmi radi, že sme si vzájomne porozumeli a už sa tešíme na spoločné prípravy ešte kvalitnejšieho ročníka 2013," uviedol Ján Trstenský, organizátor festivalu Grape.

„Festival Grape sa tento rok niesol v znamení fantastickej atmosféry a skvelej hudby. Sme radi, že sme ako generálny partner mohli prispieť a priniesť návštevníkom rôzne praktické, alebo zábavné vychytávky. Už sa tešíme ako spoločne s organizátormi posunieme ďalší ročník,“ doplnila hovorkyňa O2 Martina Jamrichová.

O2 Guru poradňa na Grape festivale

Festivalovú O2 Guru poradňu navštívilo vyše 300 ľudí, v ktorej guruovia pomáhali nielen s nastavením telefónov, aplikácií, MMS a služieb internetu, ale učili ľudí aj levitovať. Po Grape festivale má tak Slovensko o takmer 100 levitujúcich fakírov viac, ktorí svoje umenie predviedli pred zrakmi návštevníkov festivalu.

O2 Mobilný sprievodca festivalom

O2 pre návštevníkov tiež pripravilo festivalovú aplikáciu, ktorá obsahovala všetky potrebné informácie, ako program, mapy, novinky, či informácie o kapelách. Celkovo sa stiahlo takmer 5000 aplikácií. Dominovala verzia pre systém Android zvyšok tvorila verzia pre operačný systém iOS.

Festival online streaming

Pre tých, ktorí sa na festival tento rok nemohli pozrieť osobne pripravilo O2 v spolupráci s portálom metoo.sk live streamingy. V prvý deň festivalu si pozrelo dianie takmer 21 tisíc návštevníkov stránky, v druhý deň dokonca skoro 40 tisíc. Najviac videní zaznamenal sobotňajší koncert skupiny Morcheeba, kedy bolo v tom čase pripojených takmer 7 tisíc  fanúšikov. Obľube sa tešili aj návštevy archívu, ktorý si medzi 15. až 20. augustom pozrelo takmer 10 tisíc návštevníkov.

O spoločnosti Telefónica Slovakia, s.r.o.

Telefónica Slovakia vstúpila na slovenský trh mobilných operátorov rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR zo dňa 25.8.2006. Licencia zahŕňa práva na používanie frekvencií GSM 900 MHz, GSM 1800 MHz, UMTS a 28/29 GHz po dobu 20 rokov na účely poskytovania telekomunikačných služieb v Slovenskej republike. Spoločnosť spustila svoju  komerčnú prevádzku 2.2.2007. Spoločnosť postupne predstavuje ponuku pre celé spektrum zákazníckych segmentov. V rámci medzinárodnej skupiny Telefónica patrí Telefónica Slovakia k skupine Telefónica Europe.

O spoločnosti Telefónica Europe

Spoločnosť Telefónica Europe je obchodnou divíziou spoločnosti Telefónica zahŕňajúca prevádzky mobilných, pevných a DSL sietí vo Veľkej Británii, Írsku, Nemecku, Českej republike a na Slovensku. Všetci títo operátori sa prezentujú spotrebiteľom pod značkou „O2“. Spoločnosť Telefónica Europe je tiež vlastníkom 50% podielu v spoločných podnikoch Tesco Mobile vo Veľkej Británii a Írsku a Tchibo Mobilfunk v Nemecku. Spoločnosť Telefónica Europe sídli v Slough vo Veľkej Británii a má približne 54 miliónov zákazníkov služieb mobilných a pevných sietí.

O spoločnosti Telefónica S.A.

Telefónica je z hľadiska trhovej kapitalizácie jednou z najväčších telekomunikačných firiem na svete. Svoje obchodné aktivity zameriava predovšetkým na trhy pevnej a mobilnej telefónie, pričom za kľúčový nástroj pre rozvoj oboch považuje širokopásmové pripojenie.

Spoločnosť vo významnom rozsahu pôsobí v 23 krajinách a má viac ako 212 miliónov zákazníkov. Všetky akcie spoločnosti Telefónica sú kótované na burze, pričom sa o ne delí viac ako 1,5 milióna priamych akcionárov. Základný kapitál je v súčasnosti rozdelený medzi 4 921 130 397 kmeňových akcií obchodovaných na španielskej burze (Madrid, Barcelona, Bilbao a Valencia) a na burzách v Londýne, Paríži, Frankfurte, Tokiu, New Yorku, Lime, Buenos Aires a Sao Paule.