3.9.2012 16:03 | MobilMania

MasterCard a Everything Everywhere spoločne podporia mobilné platby v UK

Spoločnosť MasterCard, najrýchlejší spracovateľ platieb na svete, a spoločnosť Everything Everywhere, najväčší britský mobilný operátor, oznámili uzavretie exkluzívneho päťročného partnerstva. To bude zamerané na rozvoj špičkových mobilných platobných riešení pre 27 miliónov britských zákazníkov Everything Everywhere.

Nové strategické partnerstvo bude prostredníctvom kombinácie technológií a finančných aktív podporovať čo najrýchlejšie zavedenie mobilných platieb a umožní tvorbu nových služieb, ktoré uľahčia jednotlivcom a malým firmám platenie tovaru a služieb.

Jedným z prvých produktov spustených v rámci tohto partnerstva bude cobrandované predplatené riešenie pre mobilné zariadenia umožňujúce zákazníkom vykonávať platby prostredníctvom technológie NFC. Vďaka nej budú môcť milióny zákazníkov operátora Everything Everywhere vykonávať bezkontaktné platby u viac ako 100 000 obchodníkov v celej Veľkej Británii.

V priebehu partnerstva sa spoločnosti MasterCard a Everything Everywhere zamerajú aj na ďalšie príležitosti, vrátane prevodov peňazí medzi fyzickými osobami, vernostných odmien a digitálnych platobných služieb, ktoré spotrebiteľom umožnia rovnako jednoduché platenie – či nakupujú v  obchode, cez Internet alebo prostredníctvom mobilných zariadení. Okrem toho vyvinú obe spoločnosti služby umožňujúce drobným podnikateľom prijímať platby prostredníctvom mobilných zariadení. Podrobnejšie informácie budú zverejnené koncom tohto roku.

 „Veľmi nás teší možnosť spolupráce s najvýznamnejším mobilným operátorom vo Veľkej Británii – Everything Everywhere. Vízia spoločnosti MasterCard sa upiera k  bezhotovostnému svetu, v ktorom môžu spotrebitelia aj drobní podnikatelia využívať jednoduché platby realizované prostredníctvom rozumných technológií. Partnerstvo stavia na našich významných skúsenostiach v oblasti mobilných platieb a zaručuje, že spoločnosť MasterCard zostane pre popredné britské podniky aj naďalej preferovaným partnerom. Používanie hotovosti je na ústupe, a preto postupne ponúkneme 27 miliónom zákazníkov spoločnosti Everything Everywhere príťažlivý rad nových platobných služieb,“ uviedla Marion King, prezidentka spoločnosti MasterCard UK & Ireland.

 „Spolupráca so spoločnosťou MasterCard predstavuje pre 27 miliónov našich zákazníkov významný krok v oblasti sprístupňovania mobilných platieb. Vďaka presunu ponuky našich súčasných cobrandovaných kariet na mobilné zariadenia sa posúvame zasa o krok bližšie ku svetu, v ktorom budú môcť naši zákazníci používať svoj telefón na platbu za dopravu do práce, za úhradu drobných nákupov i využívanie vernostných odmien vo svojich obľúbených obchodoch. MasterCard a Everything Everywhere už v posledných troch rokoch úspešne spolupracujú na projekte Orange QuickTap. Ide o prvú komerčne dostupnú platobnú službu vo Veľkej Británii, využívajúcu technológiu NFC. Druhým spoločným projektom je predplatená karta Orange Cash. Oba tieto projekty boli spustené v roku 2011,“ povedal Gerry McQuade, marketingový riaditeľ spoločnosti Everything Everywhere.

O spoločnosti MasterCard Europe

Spoločnosť MasterCard Europe je subjekt zodpovedný za riadenie obchodnej činnosti MasterCard Worldwide v Európe. MasterCard Europe, so sídlom v belgickom Waterloo, spolupracuje s 51 európskymi krajinami, ktoré sú administratívne rozdelené do troch zákazníckych oblastí. Tieto oblasti zahŕňajú jednotný európsky platobný priestor (SEPA), vyspelé trhy a rozvojové trhy Európy, ktoré siahajú až k východným hraniciam Ruska. Vďaka svojej sieti miestnych zastúpení dokáže MasterCard Europe napĺňať rozličné potreby zákazníkov na najrôznejších trhoch po celej Európe a umožňuje tak ľuďom obchodovať ich vlastným spôsobom v ich vlastnom jazyku.

MasterCard prispieva k rozvoju globálneho obchodovania tým, že poskytuje životne dôležité ekonomické spojenie medzi finančnými inštitúciami, podnikmi, držiteľmi kariet a obchodníkmi na celom svete. Ako poskytovateľ licencií, spracovateľ a poradca, spoločnosť MasterCard rozvíja a uvádza na trh platobné riešenia. Spracováva každoročne viac než 18 miliárd platieb a poskytuje špičkové analytické a poradenské služby množstvu finančných inštitúcií a obchodníkov. Prostredníctvom svojho portfólia značiek, medzi ktoré patrí MasterCard, Maestro a Cirrus, slúži MasterCard Worldwide spotrebiteľom a podnikom vo viac než 210 krajinách. Ďalšie informácie nájdete na www.mastercardworldwide.com .