5.9.2012 11:40 | MobilMania

Rozvrh hodín v mobile: Tipy na aplikácie

Študenti, využite svoj smartfón naplno! Prinášame tipy na aplikácie pre iPhone, Android aj Windows Phone na jednoduché vytvorenie školského rozvrhu hodín.

Vyučovanie sa po dvojmesačných prázdninách vráti čoskoro opäť do starých koľají. Po desiatke tipov na ideálny mobil pre prvákov či náročnejších tínedžerov vám prinášame aj tipy na užitočné aplikácie pre smartfóny s operačným systémom iOS od Apple, Android a Windows Phone. Vďaka nim si môžete priamo v mobile vytvoriť vlastný rozvrh hodín.

iStudiez (iPhone, iOS)

Niekdajší víťaz kategórie vzdelávania v obchode App Store pre zariadenia so systémom iOS od Apple, ktorý využíva iPhone, iPod Touch či iPad, zaujme prepracovaným prostredím a dobrou funkcionalitou. Aplikácia iStudiez je síce v anglickom jazyku, no aj bez jeho pokročilých znalostí sa v nej ľahko zorientujete.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Studiez ponúkne denný i týždenný náhľad. K jednotlivým predmetom je možné prideliť informácie o vyučujúcom či miestnosť. Nechýbajú tiež praktické pripomienky v podobe push notifikácií (len verzia Pro) a hodnotenia v podobe akejsi žiackej knižky. iStudiez si môžete zakúpiť za 0,79 eur, pričom je v ponuke aj bezplatná verzia iStudiez Lite s mierne obmedzenou funkcionalitou. 

Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
iStudiez iOS App Store 0,79 eur/zadarmo

TimeSpread Timetable, Quick TimeTable (Android)

Internetových obchod Google Play ponúka pre smartfóny s operačným systémom Android pestrú ponuku aplikácií so schopnosťami vytvoriť si rozvrh hodín. Medzi tie najšikovnejšie patrí napríklad dvojica TimeSpread Timetable a Quick TimeTable .

fotogaléria
fotogaléria

QuickTime Table 

Vybrať si môžete napríklad podľa dizajnu. TimeSpread ponúkne jednoduchšie prostredie, Quick TimeTable zase osloví graficky prepracovanejším vzhľadom. Obe aplikácie si navyše prostredníctvom praktických widgetov môžete umiestniť priamo na domácu obrazovku smartfónu.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

TimeSpread Timetable

Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
Android - Zadarmo
Quick TimeTable
TimeSpread Timetable

School Timetable (Windows Phone)

Jednoduchá aplikácia School Timetable s dizajnom vychádzajúcim z prostredia systému Windows Phone ponúkne veľmi dobré možnosti personalizácie. Nastaviť si môžete krok po kroku maximálny počet hodín v týždni, ich čas začiatku a trvanie.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Výhodou je tiež rýchle zaznačenie predmetov do týždenného prehľadu. Názvy predmetov je možné taktiež zadať ľubovoľným spôsobom. Poteší tiež fakt, že School Timetable je dostupný okrem anglického aj v českom jazyku a ponúkne náhľad na šírku, aj na výšku. V internetovom obchode Marketplace je aplikácia dostupná bezplatne.

Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
School Timetable Windows Phone Marketplace zadarmo

Neprehliadnite: Ďalším užitočným aplikáciám sa venujeme v špeciálnej rubrike Aplikácie pre smartfóny