7.9.2012 10:25 | Bleskovky MobilMania.sk

Nokia zatvorí slovenskú kanceláriu, pre zákazníkov sa nič nemení

V rámci rozsiahlej reštrukturalizácie Nokia zatvorí svoju kanceláriu na Slovensku. Prepúšťanie sa zamestnancov lokálnej pobočky dotkne v priebehu jesene tohto roka.

Slovenských zákazníkov sa však reorganizačné kroky fínskeho producenta vôbec netýkajú. Nokia bude slovenský trh manažovať z Maďarska.

„Slovensko zostane naďalej súčasťou Nokia strednej a východnej Európy s centrálou v Budapešti. Naďalej budeme predávať zariadenia Nokia, ponúkať Nokia služby a zabezpečovať starostlivosť o zákazníkov,“ konštatovala vedúca komunikácie Nokia pre strednú a východnú Európu Anna Simai.

Koľko ľudí príde o prácu po zatvorení lokálnej kancelárie Simai odmietla uviesť. „S odvolaním sa na vedenie našej spoločnosti nemôžeme zverejniť lokálne čísla, a to vrátane informácií týkajúcich sa počtu našich zamestnancov,“ vysvetlila. Podľa našich informácií však pôjde o jednociferné číslo.

Zoštíhlenie čaká aj českú Nokiu. Z jej asi 20 zamestnancov podľa MobilMania.cz zostane zhruba štvrtina. Reštrukturalizačné kroky sú súčasťou ozdravenia spoločnosti. Dôvodom sú najmä zlé hospodárske výsledky. Nokia v rámci svojho plánu prepustila po celom svete už tisícky ľudí s cieľom zefektívniť svoju produkciu.