10.9.2012 08:22 | Bleskovky MobilMania.sk

Nové Lumie k nám prídu ešte tento rok, v Marketplace čoskoro aj slovenské aplikácie

Nová generácia fínskych smartfónov línie Lumia, ktoré bežia na operačnom systéme Windows Phone 8, príde na slovenský trh ešte tento rok. Pre MobilMania.sk to potvrdil generálny riaditeľ Nokie pre Maďarsko, Českú republiku a Slovensko Marcus Stoerkel.

„Dodávky oboch telefónov predpokladáme neskôr v tomto roku,“ uviedol Stoerkel. Ceny Nokií Lumia 920 a Lumia 820 ale nevedel spresniť. „Nokia oznámi ceny a konkrétne informácie o dodávkach do jednotlivých krajín pred začiatkom predaja,“ konštatoval.

Neprehliadnite: Lumia 920 a Lumia 820: Nové Nokie s Windows Phone 8

S uvedením nových Lumií na trh súvisí aj aktualizácia minuloročných modelov na verziu systému Windows Phone 7.8. Aktualizáciu systému, ktorá prináša viaceré prvky najnovšieho systému Windows Phone 8, by mali dostať modely Lumia 900, Lumia 800, Lumia 710 a Lumia 610.

„Postupne budeme prinášať informácie aj k radu existujúcich zariadení Lumia. Prvá fáza bude zahŕňať nové zariadenia vo výrobe, ktoré uvedieme neskôr v tomto roku, potom bude nasledovať aj softvérová aktualizácia pre existujúcich používateľov,“ vysvetlil plány Stoerkel.

Pre slovenských používateľov Lumií a iných smartfónov s operačným systémom Windows Phone od Microsoftu máme aj ďalšie dobré správy. V internetovom obchode Marketplace, odkiaľ si môžete stiahnuť užitočné aplikácie a hry, sa už môžu zaregistrovať aj slovenskí developeri. Vďaka tomu v Marketplace môžu publikovať a predávať svoje aplikácie. Znamená to teda, že môžeme očakávať pribúdanie aj lokálnych aplikácií, ktoré doposiaľ v Marketplace chýbali.