11.9.2012 14:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Google vydal vlastnú aplikáciu YouTube pre iOS

Odpoveď na otázku, čo si počnú majitelia iPhonu a iPadu s najnovšou verziou iOS 6 bez aplikácie YouTube , prichádza v týchto dňoch. Google na svojom blogu oznámil vydanie vlastnej verzie .

YouTube od Google by mal naprávať niekoľko nedostatkov svojho predchodcu. Medzi inými napríklad zväčšuje množstvo dostupných hudobných videí. Pridaný je aj nový efektívnejší prístup ku kanálom, vyhľadávanie má funkciu dynamických návrhov, počas sledovania videa je možné naďalej interagovať s komentármi, popisom a príbuznými videami.

Nechýbajú ani rozšírené možnosti zdieľania. Podľa vyjadrenia blogu sa pracuje na optimalizovanej verzii aplikácie pre tablety iPad. Nie je vylúčené, že s väčšou obrazovkou príde aj pozmenené rozhranie a ďalšie funkcie.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Po prvý raz sa o absencii oficiálnej aplikácie používatelia dozvedeli vďaka štvrtej betaverzii nového mobilného operačného systému pre produkty Apple. Natívna aplikácia bola v iOS prítomná od prvej generácie. Firma uviedla, že YouTube bol odstránený z dôvodu vypršania licencie. Za týmto krokom však môžu stáť aj dlhodobé nezhody s Google.

Bezplatná aplikácia je dostupná prostredníctvom App Store .