24.9.2012 11:03 | MobilMania

Bada Challenge pozná svojich víťazov

Tourist Guide je víťazom súťaže o najlepšiu mobilnú aplikáciu pre operačný systém bada - Bada Challenge.

Organizátorom súťaže bola Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave (FIIT STU). Autorom víťaznej aplikácie je Richard Roštecký, študent 3. ročníka FIIT STU.

„Vytvoriť projekt, aplikáciu, ktorá nezapadne v šuplíku, ale je hneď nasadená na používanie, je pre každého študenta tou najlepšou motiváciou," uviedol Ivan Kotuliak, prodekan pre domácu a zahraničnú spoluprácu a propagáciu fakulty. Prepojenie štúdia s praxou je jednou z hlavných priorít FIIT STU.

Riešenie umožňuje podeliť sa o tipy na turistické chodníky, cyklotrasy alebo zjazdovky s ostatnými turistami. Tieto body záujmu sa po zadaní zobrazia na prehľadnej mape. Aplikácia je voľne prístupná na stránkach spoločnosti Samsung. http://www.samsungapps.com/topApps/topAppsDetail.as?productId=G00006833022

Do súťaže sa študenti mohli zapojiť sa počas celého akademického roka 2011/2012, vyhodnotenie prebehlo v septembri tohto roka.

Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave (FIIT STU) pokrýva komplexne oblasť informatiky a informačných technológií vo výskume a vzdelávaní a je prvou fakultou na Slovensku s týmto poslaním. Vznikla na základe požiadaviek trhu pred takmer desiatimi rokmi a časť jej študijného programu je tvorená priamo s partnerskými organizáciami. V súčasnosti vychováva viac ako tisíc študentov v troch stupňoch štúdia (bakalárske, inžinierske, doktorandské).