10.10.2012 07:00 | Bleskovky MobilMania.sk

SMS brána a e-mail na Orangeportal.sk s novým rozhraním a kapacitou

Orange upravil službu Orangemail, v rámci ktorej poskytuje e-mail a webovú SMS bránu. Do služby sa používateľ prihlasuje z Orangeportal.sk .

Grafické rozhranie služby sa úplne zmenilo. Rozšírila sa aj kapacita schránky, ktorú má používateľ k dispozícii. Používatelia freemailovej služby môžu využívať schránku s kapacitou 500 MB. Zákazníci operátora, ktorí využívajú služby služby Fibernet, Internet na doma, Internet v mobile alebo Mobilný Orange Internet, majú dostupných v rámci schránky 2 000 MB. Súčasťou služby Orangemail je aj kalendár so SMS notifikáciou.

Orange v rámci služby sprístupňuje aj spravovanie viacerých e-mailových adries. Nové rozhranie je prispôsobené na prepojenie s e-mailovými službami iných poskytovateľov. Operátor vyzýva k pridaniu e-mailových služieb Google Mail, Yahoo a Azet. Zachovaná ostala aj SMS notifikácia prijatých e-mailov, pričom sa dá nastaviť zvlášť pre jednotlivé prepojené e-mailové služby. K minoritným zmenám patrí aj úprava vzhľadu kontaktov, zjednodušenie ich vyhľadávania a viacero vylepšení kalendára. Novinkou je tiež podpora HTML e-mailov.

V rámci zmien Orange premenoval službu Môj asistent na Orangemail. Služba aj naďalej ostáva súčasťou balíkov Nekonečný internet v mobile. V rámci nej je okrem e-mailových služieb naďalej možné odoslať 50 bezplatných SMS z webovej SMS brány na čísla v sieti Orange (okrem čísel FunFón). Po vyčerpaní predplatených správ je poplatok za zaslanie SMS správy na zákaznícke číslo v sieti Orange Slovensko 0,0597 eur, cena za odoslanie SMS správy do ostatných sietí v SR je 0,0996 eura a SMS do zahraničných sietí stojí 0,1394 eura. Používatelia freemailovej služby môžu z portálu do siete Orange poslať 10 bezplatných SMS mesačne.