11.12.2012 01:05 | MobilMania

Orange: Balíky 100 MB dát a 70 SMS za 2 eurá

Zákazníkom s nižšími potrebami Orange vychádza pred sviatkami v ústrety. Do ponuky pridal balíky dát, SMS či televízie do dvoch eur.

Orange potichu pridal do cenníka program Internet v mobile Základ. Ponúka 100 MB dát za mesačný poplatok 1,99 eura. Rýchlosť internetu sa vyšplhá maximálne na 7,2 Mbit/s pri sťahovaní a 0,5 Mbit/s pri odosielaní dát. Súčasťou balíka je aj bezplatný prístup do zákazníckej zóny. Nový program sa objavil v dodatku k cenníku služieb  (PDF).

Nový internetový balík sa dá aktivovať nielen na paušáloch WOW, ale aj starších programoch, ktoré už operátor neponúka.

Ak zákazník 100 MB vyčerpá, Orange ukončí možnosť prenosu dát na danej SIM karte. Riešením je využitie jednorazového navýšenia objemu dát o 100 MB za jedno euro. Zákazník si môže objem dát navýšiť aj viackrát počas zúčtovacieho obdobia. Pri ostatných balíkoch sa internet spomalí na rýchlosť 64 kbit/s.

Telekom má 100 až 2 000 MB dát zahrnutých priamo v paušáloch Happy. O2 ponúka najmenší balík Internet v mobile Mini so 100 MB dát za tri eurá mesačne.

Lacné SMS k paušálom WOW

Orange pridáva do portfólia taktiež staronový balík 70 SMS a MMS do všetkých slovenských sietí. Pri mesačnom poplatku 1,99 eura tak stojí jedna správa tri centy. Balík sa dá za túto cenu aktivovať len s paušálmi WOW.

Doplnené o 11:35: Ak má zákazník k programu WOW aktivované mesačné predplatné, predplatené SMS a MMS správy sa začne čerpať až po minutí mesačného predplatného. Inými slovami, ak máte 30-eurový paušál a minimálny záväzok na 35 eur, do minutia daných 35 eur platíte za SMS štandardnú cenu 6 centov.

Neobmedzené správy sú v Orangei za 6,99 eura na mesiac. Cena ale klesá, ak si zákazník aktivuje niektorý z internetových balíkov. S aktivovaným balíčkom Nekonečný internet v mobile Štart stojí 3,99 eura, s aktivovanými vyššími balíčkami Klasik a Premium klesne cena na 1,99 eura mesačne. Cena jednej správy bez balíčka je v Orangei 6 centov.

Telekom ponúka k paušálom Happy XS, S a XL volania balík neobmedzených SMS a MMS správ za 4,89 eura mesačne. Bez balíčka vyjde jedna správa na 10 centov. Programy Happy M, L a XL majú neobmedzené správy zahrnuté v poplatku.

V O2 stojí Extra balík 50 SMS/MMS správ v rámci O2 Fér 3 eurá mesačne. Správy sa dajú vyčerpať aj do šiestich zahraničných krajín. Dvojnásobný počet správ stojí 5 eur a neobmedzené správy vo vlastnej sieti 4 eurá. Jedna SMS mimo balíka vyjde na 6 centov.

Pri všetkých O2 Paušáloch získajú zákazníci neobmedzené SMS správy do všetkých sietí na Slovensku a šiestich krajín v rámci poplatku.

Nový TV balík vrátane YouTube

Treťou novinkou v ponuke Orangeu je služba TV v mobile Mini. Obsahuje 500 MB dát na sledovanie televíznych staníc STV1, STV2, Markíza, JOJ, JOJ Plus, TA3, MusicBox, France 24, TV Óčko a prístup na YouTube. Stojí 1,99 eura mesačne.

Rýchlosť internetu po vyčerpaní predplateného objemu dát klesne na 128 kbit/s. Aj v tomto prípade sa ale dajú dáta dokúpiť. Za jedno euro sa zvýši objem o 200 MB a zákazník môže túto možnosť využiť aj viackrát. Službu TV v mobile Mini si môžu aktivovať len zákazníci s paušálmi WOW. 

V ponuke operátora je ešte služba TV v mobile so 600 MB predplatených dát na sledovanie televízií a YouTube za 3,99 eura mesačne. V kombinácii s Internetom v mobile Štart, Klasik, alebo Premium stojí vyšší televízny balík 1,99 eura.