13.12.2012 00:00 | Bleskovky MobilMania.sk

Orange: Obvolávame zákazníkov konkurencie. Náhodne (Spresnené)

Automatickou hláškou o výhodnej ponuke a otázkou, či má zákazník záujem, láka do svojej siete Orange zákazníkov konkurenčných mobilných operátorov. Volá na náhodné čísla, priznal hovorca Richard Fides.

„Oslovovanie zákazníkov konkurencie je bežný marketingový nástroj a bežná prax na trhu v boji o zákazníka. Dlhodobo registrujeme, že našich zákazníkov oslovujú agentúry a agenti našich konkurentov,“ myslí si firma. Tvrdí, že s volaniami postupuje v súlade s platnými právnymi predpismi.

„Zákazníkov kontaktujeme s konkrétnou ponukou až po tom, ako obdržíme ich súhlas,“ spresnil Fides. Operátor konkrétne v hovore spresňuje, že ponúka nekonečné hovory za 24,99 eura (cena sa dá docieliť prenosom čísla ), a to aj bez viazanosti. Pokiaľ majú záujem, majú stlačiť jednotku. Ak zákazník súhlasí s ponukou, osloví ho namiesto automatickej hlášky už predajca, dodal Fides.

Spresnené dnes o 12:25: Oslovovanie má ešte o jeden medzikrok navyše, spresnil Fides. „V prípade stlačenia jednotky zákazník dostáva síce už konkrétnu informáciu, nie však cez živého človeka, ale stále cez automat. Zároveň dostáva po stlačení jednotky aj informačnú SMS s konkrétnou ponukou, kde zákazníka vyzývame, aby navštívil predajňu alebo volal 0905 905 905. Následne mu automat ponúkne opät možnosť byť kontaktovaný a po ďalšom stlačení jednotky ho kontaktuje ,živý agent',“ popísal pre MobilManiu.

Pokračovanie pôvodného článku: Na aký objem čísel operátor volá, nespresnil. MobilMania mala už niekoľko takýchto hovorov. V jednom prípade sme presne pred dvoma dňami potvrdili záujem o ponuku, operátor nás ale zatiaľ nekontaktoval.

Ide o prvý nám známy prípad, kedy zákazníkov oslovuje priamo operátor. Doposiaľ tak robili rôzne najaté firmy. V súčasnosti sa takto ponúka napríklad O2 Fér s 50 minútami na tri mesiace za zvýhodnený, úvodný poplatok 10 eur. MobilManii ho ponúkli minulý týždeň. Pri kúpe O2 Fér na predajni sa pritom za aktiváciu platí len symbolická suma. 50 minút mesačne ale stojí 6 eur, s bonusom za prenos čísla na druhej strane len euro mesačne.