31.1.2013 10:04 | Bleskovky MobilMania.sk

O2: Domáce ceny hovorov a SMS pre celú EÚ (Doplnené)

Pôvodný článok, včera o 21:50: Operátor O2 bude od 1. februára poskytovať volania do všetkých krajín Európskej únie za rovnakú cenu, ako volania do SR. Doposiaľ takto O2 účtoval len volania do šiestich štátov (Česko, Írsko, Maďarsko, Poľsko, Rakúsko a Veľká Británia). Okrem základnej ceny 13 centov sa dalo do daných krajín čerpať aj z balíkov minút a aj z paušálov O2 Paušál. Jediným programom, ktorý mal už zahrnuté volania do celej EÚ, bol paušál Moja Firma s klesajúcou tarifou.

Doplnené dnes o 10:05 a 10:40: Minúty sa budú dať čerpať aj zo všetkých balíkov. Za domáce ceny budú aj SMS, vrátane posielania z balíkov. Pre MobilManiu to potvrdila hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. MMS správy majú jednotnú cenu 25 centov pri poslaní kdekoľvek, nemení sa.

Konkurencia bude oproti O2 po zmene zaostávať. Ceny pri volaniach do krajín EÚ sa síce dajú znížiť na úroveň domácich hovorov v paušáloch WOW od Orangeu (na 0,055 až 0,13 eura za minútu) i Happy od Telekomu (na 0,09 až 0,13 eura za minútu), no len za extra poplatok 1,39 až 1,99 eura mesačne. Vyššia z cien platí v Telekome, ale ak si nezoberiete dotovaný telefón a zaviažete sa, máte zvýhodnenie zadarmo. Prevolané minúty do zahraničia sa vždy účtujú nad rámec paušálu. SMS správy do EÚ stoja 10 centov.

Výhodou Orangeu je možnosť zaplatiť si domáce ceny aj do väčšiny svetových krajín. Telekom má v spomínanom zvýhodnení pre EÚ zahrnuté ešte USA, iné krajiny sa doobjednať nedajú.