14.2.2013 18:55 | Bleskovky MobilMania.sk
Video

iOS 6.1 obsahuje bezpečnostnú chybu, umožňuje prístup ku kontaktom

Chyba v najnovšej verzii systému iOS 6.1 umožňuje získať prístup ku kontaktom v iPhone, aj keď je zariadenie chránené bezpečnostným zámkom. Postup, ktorý sa objavil na stránke YouTube , je trochu komplikovaný, ale zvládnuť ho môže takmer každý.

Trik spočíva v niekoľkých krokoch vrátane stlačenia tlačidla spať/zobudiť, vytočenia čísla tiesňového volania a ďalších úkonov. Môžeme potvrdiť, že postup, ktorý je tiež uvedený vo videu nižšie, naozaj funguje. Nám sa tak podarilo odomknúť zariadenie iPhone 5.

Celý proces vyžaduje trochu tréningu a nemusí sa vám podariť na prvý raz. Pokiaľ ho ale vykonáte správne, umožní vám prehliadať aplikáciu Telefón, ktorá obsahuje údaje o všetkých kontaktoch v zariadení. Kontakty je možné upravovať, vymazávať a dokonca je možné pri pridávaní snímku ku kontaktu prezerať jednotlivé fotografie v telefóne.

Podobná situácia sa už pritom objavila v minulosti, kedy sa pomocou puzdra Smart Cover dal odomknúť zámok na iPade 2. Apple vyriešil túto chybu aktualizáciou systému. Používatelia si búdu musieť teda počkať na novú verziu iOS. Vývojári už majú prístup k testovaniu verzie 6.1.1, ktorá by mohla tento trik znemožniť. Na správu upozornil portál The Verge.