22.2.2013 10:41 | Bleskovky MobilMania.sk

Existenciu smart hodiniek od Apple naznačuje aj patent

Údajné smart hodinky z dielne Apple, o ktorých sme vás už informovali v minulosti, majú zrejme aj svoj patent. Ako píše portál AppleInsider , firma si ešte v auguste 2011 podala žiadosť o patentovanie zariadenia pripomínajúceho náramok s dotykovým displejom. Ohybný náramok vyrobený z tenkej ocele sa dá jednoducho pripevniť napr. k ľudskému zápästiu.

fotogaléria
fotogaléria

Zdroj: Apple Insider

Apple opisuje patent ako video zariadenie, ktoré je možné nosiť na tele a dokáže komunikovať s inými prístrojmi ako je napr. iPhone. Používateľ ho môže využiť na úpravu svojho playlistu, prezeranie informácií o hovoroch, či odpovedať na textové správy a vykonávať ďalšie úlohy. V patente sa tiež spomína využitie AMOLED displeja a komponentov pre zber kinetickej či solárnej energie, ktoré by pomáhali dobíjať samotné zariadenie.

Tieto informácie pritom zodpovedajú predošlým správam o hodinkách so zahnutým displejom Pred nedávnom sa tiež objavili údaje , že Apple na projekte usilovne pracuje a zamestnáva na jeho účely takmer sto zamestnancov. Inteligentné hodinky s logom nahryznutého jablka by sa teda mohli už čoskoro stať realitou.