5.3.2013 08:08 | Bleskovky MobilMania.sk

Smart hodinky od Apple majú byť predstavené do konca roka

Inteligentné hodinky od firmy Apple by sa mohli na trh dostať ešte tento rok. Túto správu priniesla agentúra Bloomberg, ktorá už v minulosti informovala , že Apple zamestnáva na svojom novom projekte takmer sto zamestnancov. Existenciu pripravovaných hodiniek naznačil prednedávnom aj patent spoločnosti Apple opisujúci video zariadenie s ohybným displejom.

Najnovšie zdroje agentúry Bloomberg uvádzajú informácie o niektorých špecifikáciách tzv. smart hodiniek, ktoré by pomocou bezdrôtovej technológie Bluetooth komunikovali s iPhonom alebo iPadom. Zariadenie by malo okrem iného dovoliť používateľom uskutočniť hovor či zobraziť informácie o prichádzajúcom hovore, ale tiež sledovať ich aktuálnu polohu na mape. Súčasťou hodiniek má byť taktiež zabudovaný senzor na počítanie krokov a monitorovanie zdravotného stavu používateľa.

Vyššie spomínané informácie sa pritom zhodujú so správou serveru The Verge, ktorý nayše dodáva, že hodinky pobežia na plnohodnotnom systéme iOS. Apple kvôli tomu údajne čelí problémom s batériou. Cieľom spoločnosti totiž je, aby hodinky vydržali štyri až päť dní na jedno nabitie, pričom súčasné prototypy vydržia oveľa menej. Podľa serveru pracuje Apple taktiež na vylepšených funkcionalitách súčasného systému iOS, ktorý umožní lepšiu spoluprácu s novým zariadením.

Spomínané hodinky by mohli priamo konkurovať okuliarom Glass od Googlu , ktoré majú byť dostupné už koncom roka. V správe agentúry Bloomberg sa navyše spomína, že zariadenie by mohlo priniesť firme vyššie zisky než údajná Apple televízia , nakoľko marže na hodinkách sú až o štyrikrát vyššie než na televízoroch.