19.3.2013 12:34 | Bleskovky MobilMania.sk

Čítačka od Tatra Banky je už vo Windows Phone Store

Tatra Banka už sprístupnila aplikáciu Čítačka aj pre platformu Windows Phone od verzie 7.1 a vyššie. A je tak prvou na Slovensku, ktorá vydala svoju aplikáciu pre operačný systém od spoločnosti Microsoft.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Aplikácia Čítačka, ako sme už naznačili v predchádzajúcej správe , má rovnakú funkcionalitu ako čítačky pre ostatné operačné systémy. Pomocou nej je teda možné generovať kódy pre vstup do Internet Bankingu v počítači, ako aj potvrdzovať platby.

Čítačka pre Windows Phone zároveň podporuje dodatočnú autorizáciu platby v internet bankingu Tatra Banky pomocou QR kódu, ktorý je nutné použiť aj pri inicializácii samotnej aplikácie. Pri ďalšom používaní aplikácie je už potom potrebné len heslo, ktoré si zvolíme hneď pri prvom spustení.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Novou funkciou, ktorá sa dostane aj do čítačiek na platformách Android, Java a iOS, je podpora entropie pri tvorbe hesla. V praxi to znamená, že čím komplikovanejšie heslo si používateľ zvolí, tým dlhšie ho nebude musieť meniť.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
Názov Operačný systém Stiahnutie Cena
Čítačka Windows Phone Android iOS Java Windows Phone StoreGoogle PlayApp StoreTatraBanka.sk Zadarmo

Internet Banking je otázny. Závisí aj od predaja zariadení

Čo sa týka aplikácie pre samotný Internet Banking (IB), je už banka vo vyjadreniach mierne zdržanlivejšia. Jeho príchod na Windows Phone nevylúčila, no ani nepotvrdila.

Na sociálnej sieti Facebook len uviedla, že príchod aplikácie pre IB závisí aj od počtu predaných zariadení s Windows Phone ako aj jej rozšíreniu medzi klientmi Tatra banky.