26.3.2013 10:42 | Hry a konzoly
Video

Na iOS mieri ďalšia kvalitná hra: XCOM Enemy Unknown

Vydavateľ 2K Games oznámil, že minuloročný titul XCOM: Enemy Unknown vyjde aj pre platformu na iOS. Malo by sa tak stať v priebehu leta. O port hry sa postará 2K China pod dohľadom vývojárov hry zo spoločnosti Firaxis. Na správu upozornil herný web Polygon.

Hlavný dizajnér hry Jake Solomon sa vyjadril, že verzia pre iOS bude plnohodnotným portom a prinesie rovnaký zážitok ako na PC a konzolách.

„Našou myšlienkou bolo vytvorenie plnohodnotného portu hry. Jedinou výnimkou je zredukovanie počtu máp v hre, ale hra stále ponúkne zničiteľné prostredie, toto je skutočne AAA hra. Je to skutočný XCOM,“ povedal Solomon.

Na verzii pre iOS začala spoločnosť pracovať ešte pred rokom, keďže vývojári si uvedomili, že dotykové rozhranie sa hodí do strategických hier. Hlavne do ťahových stratégií. Jedinou väčšou zmenou, ktorú majú hráči pri iOS verzii očakávať, je menší počet máp. Dôvodom sú limity na veľkosti súborov. Zmení sa tiež používateľské rozhranie, ktoré má byť prispôsobené dotykovému ovládaniu.

Titul XCOM: Enemy Unknown vyšiel minulý rok na PC, Xbox 360 a PS3 a zožal pozitívne reakcie kritikov. Na mnohých weboch bol zaradený medzi najlepšie hry roka 2012. Zatiaľ však nie je známa cena verzie pre iOS.