19.4.2013 18:12 | MobilMania

Nová ponuka Orangeu: Klesajúce ceny pre hlas i web

Operátor nazval novinku Šikovná voľba. Ceny klesajú pri väčšej spotrebe a po prekročení hraníc máte SMS či hovory v sieti zadarmo.

Operátor Orange uviedol nový program Šikovná voľba bez viazanosti a povinných mesačných poplatkov. Prináša klesajúcu tarifikáciu na volania a po novom sa s rastúcou spotrebou znižuje aj cena dát. Odmenou za využívanie služieb sú neobmedzené SMS či víkendové hovory vo vlastnej sieti.

Za 5 až 10 eur výhody

Šikovná voľba pribudne oficiálne do ponuky v pondelok 22. apríla. Zákazník, ktorý za mesiac minie aspoň päť eur, dostanete automaticky ako benefit bezplatné SMS i MMS správy v sieti Orange. Za SMS sa pri novej ponuke štandardne platí šesť centov. Takáto cena sa vzťahuje aj na SMS odoslané zo SR do Európskej únie, Spojených štátov alebo Kanady.

Ak budete mať na faktúre aspoň desať eur, spolu s neobmedzenými správami získate bez poplatkov tiež volania vo vlastnej sieti počas víkendov a sviatkov. Benefity za spotrebu sa vždy vzťahujú na najbližšie fakturačné obdobie.

TIP: Voláme vo vlastnej sieti: Tipy na najvýhodnejšie ponuky

Cena za volania začína v každom mesiaci na základnej sume 12 centov za minútu. Po prevolaní 15 minút sa znižuje – najprv na 11 centov a po 30 minútach hovorov na 0,10 eura. Za každé volanie po 45. minúte platíte deväť centov.

Do celej EÚ či USA

Nový produkt Orangeu sa snaží zaujať aj volaniami do zahraničia. Do celej Európskej únie, Spojených štátov a Kanady voláte za jednotnú cenu 12 centov za minútu.

Okrem klesajúcej tarifikácie platíte podobným spôsobom aj za dáta. Orange prináša k Šikovnej voľbe inteligentný mechanizmus spoplatňovania – cena za jeden megabajt môže byť 0,79 eura až jeden cent.

Množstvo prenesených dát operátor pravidelne vyhodnocuje. Na základe toho sa znižuje cena dátových prenosov. Zaplatíte za ne najviac 15 eur, čo predstavuje objem 690 MB dát. Orange vysvetľuje, že takto sa rozhodol zvýhodniť klientov bez dátového balíčka.

Pozrite si, ako je odstupňované spoplatnenie dát:

Počet MB Cena
0,01 - 5 0,79 €
5,01 - 50 0,07 €
50,01 - 200 0,02 €
200,01 - 690 0,01 €

Po prenesení 690 megabajtov nastane úplné zastavenie dátových prenosov v daný mesiac, ešte to ale overujeme (doplnené o 18:40: Orange potvrdil, že prenosy sa zastavia). K Šikovnej voľbe si klient nemôže aktivovať žiadny dátový balíček, prezradila hovorkyňa Alexandra Piskunová.

Rýchle porovnanie s konkurenciou

S podobnými produktmi sa stretávame aj pri konkurencii, ktorá v nich tento rok robila zmeny. Operátor O2 od februára priniesol pre program O2 Fér domáce ceny hovorov zo Slovenska do EÚ. Za minútu platíte 13 centov. Volania vo vlastnej sieti s O2 Fér sú po novom zvýhodnené pre každého ešte viac – spoplatnená je iba prvá minúta hovoru. Program si môžete zobrať s platbou na faktúru aj vo forme dobíjania kreditu.

Telekom nedávno zatraktívnil svoje programy Easy Fix. Znížil ceny volaní až na úroveň deväť centov pri najvyšších variantoch. K nevýhodám ponuky patrí povinné pravidelné dobíjanie a dvojročná viazanosť. Vyvažuje to ale vyplácanie bonusového kreditu – na základe zvoleného programu Easy Fix a toho, či ste si zobrali akciový telefón alebo nie.

Zákazníkov sa snaží intenzívnejšie zaujať aj značkový operátor Tesco mobile so svojou predplatenou kartou. Do boja vytiahol ponuku bezplatných volaní do vlastnej siete aj extra kredit. Benefity môžete bezplatne získať cez vernostný program Clubcard v réžii reťazca Tesco.