29.5.2013 00:00 | MobilMania

Orange má „Ideálne paušály“. S menami zvierat

Volajú sa Sova, Delfín, Kengura a Panter. Výhodami má byť voliteľná viazanosť, možnosť pauzy či neobmedzené súčasti. Znížili sa aj základné ceny. Doplnené

Nové paušály dostali prívlastok „ideálne“ a majú fixné objemy jednotiek aj neobmedzené súčasti. „Nahrádzame program Wow ako ho poznáme dnes a prinášame nový koncept pre segment, ktorý sa nechce obmedzovať,“ uviedol na margo nových programov marketingový expert Orangeu Martin Hromkovič. Ponuka vstúpi do platnosti vo štvrtok 30. mája. V rovnakom termíne začnú platiť aj nové roamingové akcie operátora .

Základná cena volaní mimo predplatených minút je 10 centov za minútu do všetkých sietí na Slovensku. 12 centov za minútu platí pre volania do krajín EÚ, Švajčiarska, USA aj Kanady - je dostupná automaticky. Cena SMS a MMS je 6 centov do SR i zahraničia.

Pri každom programe existuje variant aj bez viazanosti, s viazanosťou na 12 alebo 24 mesiacov a taktiež 15-mesačný variant bez dotovaného telefónu, kde je bonusom zľava 10 percent z mesačného poplatku za paušál. V závislosti od toho sa odvíja systém zliav na telefóny, ktorý je známy z paušálov Wow .

Pozrite si skladbu jednotlivých paušálov:

Ideálny paušál Sova

Paušál Sova 10 € Sova 15 €
Mesačné predplatné na volania, správy a dáta 10 eur 15 eur  
Dáta 10 MB 10 MB
Odporúčaná Bonusová služba Neobmedzené volania na 3 čísla Neobmedzené volania na 5 čísel
Mesačný poplatok 10 eur 15 eur

Ideálny paušál Delfín 

Paušál Delfín 15 € Delfín 20 €
Mesačné predplatné na volania a dáta 5 eur 10 eur
SMS/MMS Neobmedzene neobmedzene
Dáta 250 MB (po prečerpaní zníženie rýchlosti na 64 kbit/s) 500 MB (po prečerpaní zníženie rýchlosti na 64 kbit/s)
Neobmedzený prístup na sociálne siete Pokec, Facebook, Libon Pokec, Facebook, Libon
Odporúčaná Bonusová služba Orange Hudba na 6 mesiacov zadarmo Orange Hudba na 6 mesiacov zadarmo
Mesačný poplatok 15 eur 20 eur

V rámci paušálov Delfín, ktorý je orientovaný na mladšiu generáciu, dostanú zákazníci neobmedzený dátový prístup k službám Facebook, Pokec a Libon. To je komunikačná aplikácia operátora pre iPhony a Android fungujúca na princípe Viber či WhatsApp.

Ideálny paušál Kengura

Paušál Kengura 25 € Kengura 30 €
Mesačné predplatné na volania, správy a dáta 10 eur -
Volania Nonstop Orange Všetky siete SR
SMS/MMS 50 100
Dáta 10 MB 10 MB
Roaming služba - Moja Európa
Odporúčaná Bonusová služba Poistenie faktúr Poistenie faktúr
Mesačný poplatok 25 eur 30 eur

Ideálny paušál Panter 

Paušál Panter 35 € Panter 40 €
Volania Nonstop Všetky siete SR Všetky siete SR
SMS/MMS Neobmedzene Neobmedzene
Dáta 500 MB (po prečerpaní zníženie rýchlosti na 64 kbit/s) 3000 MB (po prečerpaní zníženie rýchlosti na 64 kbit/s)
Roaming služba - Moja Európa so zvýhodnenými dátami
Odporúčaná Bonusová služba TV v mobile TV v mobile
Mesačný poplatok 35 eur 40 eur

Odporúčanú bonusovú službu je možné zmeniť na predajniach operátora. Výška zľavy na mobilné zariadenie sa odvíja rovnako, ako v prípade starších paušálov W ow . Za každé predpokladané zaplatené euro budú zákazníkom poskytnuté jeho násobky vo forme zľavy na nový telefón. Ak si zákazníci vyberú balíčky do sumy 25 eur mesačne, operátor im poskytne zľavu rovnú štvornásobku predpokladaného mesačného poplatku.

Pokiaľ budete platiť nad 25 až do 35 eur mesačne, máte nárok na zníženie ceny mobilu o päťnásobok výšky mesačného poplatku. Šesťnásobný variant platí nad 35 eur.

Bližšie informácie k telefónom pri 12-mesačnej viazanosti zisťujeme.

Operátor má k Ideálnym paušálom sadu doplnkových služieb. Prinášame ich stručnú charakteristiku:

Prestávka:  Výška mesačného poplatku sa dá znížiť na ľubovoľnú sumu (vrátane nuly) na obdobie od 1 do 6 mesiacov. O rovnaký počet mesiacov sa zároveň predĺži viazanosť.

Poistenie faktúry: Poisťovňa v prípade neočakávanej situácie vrátane straty zamestnania uhradí „šesť poistných plnení vo výške priemernej mesačnej faktúry pred poistnou udalosťou, prípadne jednorázovo 6-násobok priemernej faktúry pred poistnou udalosťou,“ uvádza operátor.   „Postenie faktúr je pre všetky paušály ako alternatívna bonusová služba. Ak zákazník chce, môže si ju zvoliť namiesto tej, ktorú má odporúčanú,“ vysvetlila hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová. Ako doplnková služba vás poistenie faktúry vyjde na 99 centov mesačne. Takúto možnosť ochrany ponúkal Orange aj doteraz .

Dátová poistka:  Všetky paušály, ktoré neobsahujú nekonečné dáta, budú obsahovať základný balík 10 MB. Po ich prenesení má byť aplikovaný ochranný mechanizmus pred vysokou spotrebou dát (FUP), kedy sa po prečerpaní dáta už neúčtujú, ale dochádza k spomaleniu rýchlosti.

Prenos mesačného predplatného:  Mesačné predplatné na hovory, internet v mobile či SMS/MMS správy sa dá preniesť do nasledujúceho mesiaca. Za službu sa platí 99 centov. Vybrané paušály majú službu v cene.

Splátky na zariadenie:   Sumu za telefón a tablet po odpočítaní dotácie možno splácať . Operátor tvrdí, že splátky majú povolené všetci zákazníci. Pri zákazníkoch Orangeu aspoň počas 12 mesiacov platí limit splácanej sumy 500 eur a bezúročnosť.

TIP: Orange: Dotované zariadenie môžete uhradiť aj v splátkach

Zľava na fixné služby:  Pre mobilných zákazníkov má operátor 20 % zľavu na služby pevných sietí – Internet na doma DSL, FiberNet, OrangeTV či FiberPlay. „Lacnejšie služby pre domácnosť budú s paušálom Sova platiť 6 mesiacov, s Delfínom 9 mesiacov, Kengurou 12 mesiacov a až 18 mesiacov s paušálom Panter,“ informoval operátor.

Zľava pre študentov: Pre držiteľov kariet ISIC či EURO 26 operátor pripravil zľavu 5 eur z mesačného poplatku paušálu Delfín 15/20.

TIP: Rýchle porovnanie: Ideálne paušály Orangeu vs. konkurencia