19.6.2013 12:31 | MobilMania

Leto v O2: Roamingové SMS za 6 centov, balík volaní zo SR

Nový balíček s predplatenými hovormi mimo EÚ a novinky v roamingovej ponuke. Pozrite si ponuky O2 pre tohtoročné leto.

Operátor O2 predstavil svoju roamingovú ponuku na tohtoročnú dovolenkovú sezónu. Všetci zákazníci s aktívnou službou EU Pas získajú okrem zvýhodnenia dlhších roamingových hovorov aj lacnejšie SMS správy. Z krajín Európskej únie teda vyjde odoslanie jednej správy na 6 centov.

Samotná služba EU Pas je bezplatná. Oproti eurotarife platnej od 1. júla tak na správe ušetríte 3,6 centa. Pozor však na cenu hovorov, ktoré sa kvôli spojovaciemu poplatku oplatia len niekedy.

Zvýhodnená cena za SMS správu je platná od včera do 30. septembra.

EU Pas na deň pre Moju Firmu

Novinkou v roamingových službách je nový balík EU Pas na deň. Aktivovať sa dá iba pre program O2 Moja Firma, pričom nemá žiadne aktivačné ani mesačné poplatky. Zmena oproti štandardnej službe EU Pas je v účtovaní spojovacieho poplatku.

Prichádzajúce a odchádzajúce hovory sa účtujú úvodným poplatkom len pri prvom uskutočnenom hovore, a to zvýšenou sadzbou 80 centov. Maximálna suma jednorazových poplatkov za deň je teda 1,6 eura. Následne už môžu zákazníci telefonovať v rámci EÚ za 12 centov za minútu a prijímať hovory bezplatne.

Lacnejšie volania zo Slovenska mimo EÚ. S balíkom

O2 rozšírilo aj ponuku Extra balíčkov. Zákazníci všetkých volacích programov si môžu aktivovať službu „Volania svet“ za 6 eur mesačne. Zahŕňa 50 minút volaní zo SR do krajín mimo EÚ – v zónach 3 a 4. Minúta hovoru teda v ideálnom prípade priemerne vyjde na 12 centov. Spresnené o 14:40: Prenos minút do ďalšieho obdobia možný nie je. Za chybnú informáciu z tlačovej správy operátora sa ospravedlňujeme. Balík je zároveň možné aktivovať len raz za fakturačné obdobie, prípadne 30 dní.



Zóny krajín, v ktorých platí nový balíček:

O2 venuje v poslednom období zvýšenú pozornosť volaniam do zahraničia. Pred niekoľkými mesiacmi operátor priniesol domáce ceny hovorov pre celú EÚ .