16.7.2013 09:39 | Bleskovky MobilMania.sk

Hodinky iWatch budú zrejme meškať. Apple potrebuje nových ľudí

Spoločnosť Apple potrebuje pri vývoji inteligentných hodiniek iWatch nových inžinierov. The Financial Times tvrdí, že firma v uplynulých týždňoch začala „agresívne“ najímať nové pracovné sily, ktoré by sa podieľali na vývoji daného produktu.

Dostupné informácie naznačujú, že projekt so sebou priniesol zložité problémy, ktoré v súčasnosti Apple nedokáže vyriešiť. Produkt kvôli problémom pravdepodobne nebude pre zákazníkov dostupný skôr, ako koncom budúceho roka.

Hodinky iWatch budú fungovať so známym operačným systémom iOS, zdroj: Venturebeat

Spoločnosť začiatkom tohto mesiaca najala do svojho tímu Paula Deneva, ktorý v minulosti pôsobil ako generálny riaditeľ módneho domu Yves Saint Laurent. Deneve má podľa CEO Tima Cooka pracovať na „špeciálnych projektoch“. The Financial Times tvrdí, že jeho skúsenosti z oblasti módy môže Apple využiť pri tvorbe iWatch.

V súčasnosti na projekte iWatch pracuje približne stovka zamestnancov z oblasti marketingu, softvéru a hardvéru, ktorí sa v minulosti podieľali na vzniku produktov iPad a iPhone.

Apple však nie je jediná firma, ktorá chce pre svoje inteligentné hodinky získať tých najlepších ľudí. Podobné záujmy majú aj Google, Samsung a Dell.