19.7.2013 09:38 | Bleskovky MobilMania.sk

Nové mobilné Mapy.cz majú celé Česko offline vrátane turistických máp

Ako Seznam.cz na jar sľúbil, tak konečne urobil - uviedol nové mobilné aplikácie pre službu Mapy.cz. Inovácie sú zásadné a budú sa mnohým hodiť pre letnú dovolenku. Do mobilu si totiž môžete stiahnuť kompletnú mapu Českej republiky vrátane turistických značiek a vrstevníc pre offline použitie. Okrem ušetrených dátových prenosov to znamená predovšetkým veľmi rýchle mapy dostupné aj uprostred lesa. Okrem toho aplikácia ponúka funkciu pre poznávanie atraktívnych miest v okolí. 

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Nové Mapy.cz - celé Česko je offline, mapa sa vďaka tomu načíta veľmi rýchlo. Pribudla funkcia pre vyhľadávanie turistických zaujímavostí v okolí, nechýbajú ani obľúbené turistické podklady

Mobilná aplikácia je kompletne prepracovaná. Jednu z hlavných zmien si všimnete hneď pri štrate, keď sa ocitnete rovno na mape. Doterajšie aplikácie Mapy.cz štartovali do prostredia pre vyhľadávanie miest v okolí.

TIP: Seznam.cz spustil nové turistické mapy vrátane plánovača trás

Po štarte aplikácie ste vyzvaní k stiahnutiu približne 300 MB dát, ktoré predstavujú mapu celej Českej republiky vrátane vrstevníc a turistických značiek a cyklotrás. Sťahovať ich nemusíte, ale silne to odporúčam. Načítanie máp pre zobrazenie je potom bleskurýchle.

V mapách nájdete veľké množstvo bodov záujmov, databáza je vskutku veľmi bohatá. Po kliknutí na ikonku s batohom sa dozviete o turisticky zaujímavých miestach v okolí.

Funkciu klasickej automobilovej navigácie aplikácia bohužiaľ neponúka, ale je tu aspoň hľadanie trás a potom sprievodca. Vyhľadávanie trás je možné pre automobil, bicykel alebo peší transport. Pritom pre chôdzu vás navigátor nasmeruje aj po turistických značkách.

Aplikácia Mapy.cz je zatiaľ dostupná pre zariadenia so systémom Android a iOS. Verzia pre Windows Phone má prísť neskôr. K dispozícii je bezplatne.