12.9.2013 00:00 | MobilMania

O2 Paušály: Zmeny v dátach, nový program „O2 Mini“

Operátor bezplatne pridáva k O2 Paušálom pevne stanovené objemy dát. Denný internet ponechal iba pri novom, najlacnejšom variante „O2 Mini“. Vieme detaily.

Každý O2 Paušál bude po novom automaticky obsahovať balíček s pevným objemom dát. Operátor O2 pôvodne rozdával mobilné dáta, iba pokiaľ ste si nezobrali telefón. Odteraz budete vždy dostávať k Modrému O2 Paušálu 100 MB, respektíve 500 MB v prípade strieborného a zlatého variantu.

Zmena sa týka aj súčasných zákazníkov, ktorým bude nabiehať postupne v priebehu najbližších dní. Súčasťou najvyššieho Platinového O2 Paušálu – bez telefónu aj s telefónom – je dlhodobo 1 000 MB prenosov na každý mesiac.

Za dáta sa dá priplatiť

Po minutí voľných jednotiek je obnovenie balíčka k O2 Paušálu spoplatnené poplatkom 3 eurá. Obnovu je možné zrealizovať aj viac ráz za mesiac – ručne alebo automaticky.

Ak chcete, aby sa balíček obnovoval automaticky, môžete o to požiadať SMS správou v tvare „OBNOVA A“ na číslo 99222. Následne by mala prísť potvrdzujúca SMS. Deaktivácia doplnkovej služby sa realizuje cez SMS s textom „OBNOVA D“ na číslo 99222.

Po prekročení dátového balíčka sa štandardne spomaľuje rýchlosť prenosov. Oficiálne na 16 kbit/s, ale v skutočnosti je limit menej prísny – operátor uplatňuje obmedzenie zhruba 48 kbit/s.

TIP: O2 zrýchlilo dáta po prečerpaní: Na 48 kbit/s

O2: Zákazníkom sa to oplatí

Pokiaľ vám dáta nestačia, nemôžete si vybrať iný z balíkov. „Prešli sme všetky možné scenáre a vždy zákazníkovi šetríme náklady,“ zdôvodňuje Jamrichová s tým, že odporúčajú obnovu dátového balíčka.

Automatické, bezplatné dáta dostávajú noví zákazníci od dnešného dňa. Tí súčasní si budú musieť počkať – zmena bude prebiehať postupne. „Proces by mal trvať maximálne pár dní,“ ubezpečuje hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. Každý má byť o úspešnosti aktivácie informovaný SMS správou. Pokiaľ zákazník využíval dátový balíček, mal by zaň alikvotnú sumu zaplatiť v najbližšej faktúre a potom už bude mať dostupné iba dáta bez platenia navyše.

Nový paušál: Pre menej náročných

Zmenou je, že k doterajším O2 Paušálom si už nemôžete aktivovať denný internet. Operátor doplnil O2 Paušály novým variantom „O2 Mini“ s mesačným poplatkom 10 eur.  Jeho voliteľnou súčasťou je denný internet alebo klasické dátové balíčky, aké sú naďalej dostupné napríklad aj k O2 Fér.

Internet na deň je zároveň naďalej v ponuke k programom O2 Fér a O2 Moja Firma.

Čo zahŕňa O2 Mini:

  • 50 voľných minút (po prevolaní: 10 centov/min.)
  • Bezplatné SMS v cene paušálu
  • MMS: 0,25 eura
  • Ceny hovorov a správ platia do všetkých sietí v SR a zo SR do EÚ
  • Mesačný poplatok: 10 eur
  • Internet na deň: ak sa pripojíte nejaký deň na internet, zaplatíte najviac 50 centov, preniesť môžete plnou rýchlosťou 400 megabajtov (účtuje sa 0,002 € za 1 kB)

Dotácie telefónov k O2 Mini fungujú na rovnakom princípe ako pri ostatných O2 Paušáloch. Zaviažete sa na 18 mesiacov, hoci zariadenie môžete vyplatiť aj kedykoľvek skôr. Bonusom na telefón sú dve eurá mesačne – dokopy získate 36 eur.

„O2 Mini prinášame na základe dopytu zákazníkov po jednoduchom tarife pre menej náročných užívateľov,“ vysvetlila Jamrichová. Operátor vraj chcel vyjsť v ústrety zákazníkom, ktorí uprednostňujú programy v podobe O2 Paušálu, avšak nechcú využívať dáta.

O2 Fér s novinkou

Zmeny sa dočkal i produkt O2 Fér. Do ponuky prišiel balík neobmedzených SMS za 6 eur. „Ide o ponuku, ktorá platí pre SMS posielaných do všetkých sietí na Slovensku, ale aj zo Slovenska do krajín EU,“ píše O2 v tlačovej správe. V prípade kúpy nového telefónu so službou O2 Mobil+ získajú balík zadarmo zákazníci O2 Fér  s platbou na faktúru – na 18 mesiacov.

TIP: O2: Splátky a bonusy k telefónom pod lupou