11.10.2013 00:00 | MobilMania

Falzifikáty Samsungu Galaxy S4 na Slovensku, dávajte si pozor

Po iPhone sa u nás objavila aj podarená kópia vlajkovej lode od Samsungu. Živé fotografie

Z Číny do Európy neprúdia iba kópie iPhonov . Na Slovensku sa objavila aj podarená imitácia vlajkovej lode spoločnosti Samsung.

Čínska „es štvorka“ ponúka veľmi podobné telo, ktoré bolo okopírované úplne do detailov vrátane postranných tlačidiel. Tie síce vyzerajú rovnako, avšak pocitovo majú väčšiu vôľu a na stlačenia nereagujú úplne presne.

fotogaléria
fotogaléria

Paradoxne, celková kvalita konštrukcie čínskej kópie nie je oveľa nižšia než pri origináli. Plastové telo nevŕzga ani pri silnom stlačení a zadných kryt drží pevne na svojom mieste. Rozdiel sa dá však zbadať hneď po prvom spustení – kópia ma oveľa menej kvalitný displej, ktorý podstatne horšie interpretuje čiernu farbu, je menej kontrastný a má katastrofálne pozorovacie uhly. Číňanom sa nepodarilo technicky vyriešiť ani podsvietenie dotykových senzorov, ktoré v prípade kópie supluje jediná modrá LED dióda.

Ťažko povedať, aký hardvér je v kópii použitý, rýchlik to ale určite nie je. Presnejšie: čínska S4 je neskutočne pomalá. Technici zo ServisMobilov.sk , ktorí MobilManiu na ďalšiu napodobeninu upozornili, síce hovoria, že je rýchlejší než okopírovaný iPhone, o ktorom sme písali včera , stále má ale od použiteľného zariadenia veľmi ďaleko.

fotogaléria
fotogaléria

Ako rozoznať falošný Samsung Galaxy S4:

  • Nad displejom je iba predná kamera, tri senzory chýbajú
  • Displej má slabé pozorovacie uhly, pri pohľade zboku sa zobrazenie deformuje
  • Viditeľne horšie interpretuje čiernu farbu
  • Dotykové senzory pod displejom nie sú podsvietené rovnomerne
  • Veľmi pomalé reakcie v prostredí, pomalé otváranie ponúk
  • Nápis Samsung na batérii je iným fontom
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria