21.10.2013 08:32 | MobilMania

Nový iPhone 5s a 5c v Orangei a Telekome od piatku, O2 ho na predajniach nevystavuje

Nové iPhony dorazia do SR oficiálne v piatok. O2 má model 5c vopred z Nemecka.

Mobilní operátori Orange a Telekom uvedú do predaja nový iPhone v rovnaký deň. „Telekom odštartuje predaj iPhone 5c a 5s v piatok 25. októbra,“ uviedol hovorca operátora Michal Korec. „U nás bude nový iPhone v ponuke od 25. októbra,“ konštatovala hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová.

Konkrétnu dostupnosť jednotlivých modelov, ich pamäťových verzií či ceny, za ktoré sa budú predávať, operátori zatiaľ nespresnili.

Lacnejší, plastový Apple iPhone 5c u nás od 30. septembra ponúka operátor O2 . K dispozícii je v dvoch pamäťových verziách v rôznych farbách. Cena bola stanovená na 671 eur (16 GB) a 775 eur (32 GB). Operátor tvrdí, že predaje naplnili ich očakávania. Počty predaných kusov však nespresnil.

O2 má iPhone z Nemecka

Podľa zistení MobilMania.sk O2 predáva iPhone 5c určený podľa jedinečného identifikačného IMEI čísla pre nemecký trh. Aj dodávaný manuál je v nemeckom jazyku. Slovenský manuál k iPhonu neprikladá, potvrdili nám predajcovia vo viacerých predajniach operátora.

fotogaléria

Slovenské O2 doviezlo iPhone 5c z Nemecka. Pred termínom ho predáva ako jediné zo skupiny a bez slovenského manuálu .

„Apple jasne špecifikoval krajiny a dátumy. Slovensko je tam od 25. októbra,“ vysvetľuje hovorkyňa Orangeu Alexandra Piskunová. „To je dátum oficiálneho spustenia, držíme sa dohody s Applom a nový iPhone bude v Orangei dostupný od 25. októbra,“ dodala.

Operátor O2 uvádza, že iPhone 5c má k dispozícii oficiálne, a to „vďaka skupinovému kontraktu spoločnosti Telefónica“. Takýto skorší predaj pritom nezahájila španielska, írska ani česká pobočka O2 zo skupiny, ale len O2 v Nemecku a Veľkej Británii. Obe krajiny boli zahrnuté v Applom stanovenej prvej vlne spustenia predaja.

Kúpa v predajni: Len na požiadanie

Zaujímavosťou je, že v niekoľkých bratislavských predajniach sme zariadenie nenašli vystavené – chýba dokonca aj na stojanoch medzi ostatnými telefónmi. Predajca ho však vytiahne na požiadanie a telefón tiež figuruje medzi ostatnými v e-shope.

fotogaléria

Na predajniach nie je o novom iPhone žiadna zmienka

„Dôvodom ich nevystavenia je konkrétny počet zariadení, ktoré máme pre zákazníkov k dispozícii,“ zdôvodňuje hovorkyňa O2 Martina Jamrichová. iPhonov tak pravdepodobne nie je dostatok a operátor preto dáva do pozornosti zákazníkom iné modely, čo však Jamrichová nekomentovala.