17.11.2013 11:32 | Bleskovky MobilMania.sk

Mobilná hra Candy Crush Saga dosiahla pol miliardy stiahnutí

Pred rokom vyšla na mobilných zariadeniach hra s názvom Candy Crush Saga a za ten čas stihla zaznamenať pol miliardy stiahnutí. Tým sa stala jednou z najúspešnejších hier, upozornila stránka VG247.

Spolu s počtom stiahnutí zverejnila spoločnosť King, ktorá stojí za spomínanou hrou, aj niekoľko zaujímavých štatistík. Z britských fanúšikov si 61 percent zahrá hru počas cestovania, na druhej strane 78 percent Američanov hrá hru prevažne doma počas pozerania televízie.

Spolu už bolo v Candy Crush Sage odohraných viac ako 150 miliárd hier. Najpopulárnejší čas na hranie je večer medzi šiestou a deviatou hodinou. Nedeľa je zase preferovaným dňom na hranie a údajne každý 23. používateľ Facebooku je fanúšikom tejto hry.

fotogaléria
fotogaléria

Úlohou v hre je zoradiť k sebe tri alebo viacero rovnakých symbolov a postupne tak prechádzať ďalšie levely, pričom náročnosť sa stupňuje. Candy Crush Saga je dostupná zadarmo na Facebooku alebo si ju môžete bezplatne stiahnuť do vášho smartfónu prostredníctvom obchodov App Store a Google Play .