21.11.2013 09:20 | Bleskovky MobilMania.sk

Instagram a Waze k dispozícii už aj pre Windows Phone 8

Používatelia smartfónov s operačným systémom Windows Phone 8 si už môžu nainštalovať ďalšie dve populárne aplikácie. Do obchodu Windows Phone Store aktuálne pribudli Instagram a tiež turn-by-turn navigácia Waze, upozornil oficiálny Windows Phone blog. Príchod dvojice aplikácií bol už len otázkou času.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Instagram využíva vyše 150 miliónov používateľov po celom svete. Ide o populárny sociálny nástroj pre zdieľanie a komentovanie fotografií. Devízou softvéru sú editorské filtre, ktoré dokážu snímky premeniť na umelecké diela. Používateľ môže prepojiť svoj profil i s ďalšími kontami v internetových službách Facebook, Twitter, Tumblr a Foursquare. Upozornime však, že aplikácia je stále v beta verzii.

fotogaléria
Aplikácia Cena Stiahnutie
Instagram zadarmo Windows Phone Store

Vodičov zas poteší bezplatná komunitná navigácia Waze, ktorá ťaží z informácií získaných priamo od používateľov, takzvaných wazerov. Vďaka údajom zozbieraným v reálnom čase sa tak šoféri dokážu vyhnúť kolóne či neprejazdnému úseku alebo nájsť čerpaciu stanicu s lacnejšími pohonnými hmotami.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
Aplikácia Cena Stiahnutie
Waze zadarmo Windows Phone Store
fotogaléria

Prvá zmienka o vydaní Waze pre Windows Phone sa objavila na jar tohto roka . Vtedy ešte jej izraelskí tvorcovia fungovali nezávisle. Krátko na to sa na verejnosť dostali informácie o pláne silných internetových spoločností GoogleFacebook firmu odkúpiť . Zo súboja napokon vzišiel víťazne prvý menovaný . Napriek tomu, že pre konkurenčnú platformu od Microsoftu neponúka väčšinu vlastných natívnych aplikácií, práce na Waze pre Windows Phone nezastavil.

Pripomeňme, že pre Windows Phone je dostupná už aj aplikácia Vine určená na zdieľanie krátkych videí. Čoskoro by mala doraziť ešte obľúbená čítačka aktuálnych správ Flipboard.