12.12.2013 07:23 | Bleskovky MobilMania.sk

Vyšla hra GTA: San Andreas pre iPhone a iPad

Používatelia zariadení so systémom Apple iOS si už môžu stiahnuť z internetového obchodu App Store sľúbenú hernú chuťovku – GTA: San Andreas. Okrem iPhonov, iPodov Touch a iPadov bude kultový herný hit dostupný ešte v decembri aj pre platformy Android a Windows Phone.

Rockstar uvádza, že ide o najlepšie vyzerajúcu verziu San Andreas doteraz. Mobilná verzia GTA: San Andreas má oproti pôvodnej verzii vylepšenú grafiku. Grafika je obohatená o dynamické a detailnejšie tiene, lepšiu viditeľnosť do diaľky, pestrejšiu farebnú paletu a vylepšené budú aj modely postáv a áut.

Majitelia výkonnejších zariadení ako je iPad 4. generácie či iPhone 5 sa môžu tešiť aj na dynamické tieňovanie. Hovorí sa tiež o nových možnostiach ovládania. GTA: San Andreas bude podporovať ovládače MiFi pre iOS 7. Chýbať nebude ani možnosť vytvoriť si playlist z vlastných skladieb, ktorý sa bude pri hraní GTA prehrávať.

GTA: San Andreas nájdete na tomto odkaze , hra celkovo po stiahnutí všetkých dodatočných súborov zaberá cez 3,5 GB.

Cenovka San Andreas je oproti starším titulom GTA vyššia, hra v App Store stojí 5,99 eura. Verzia pre počítače Mac OS nesie cenovku 14,99 eura. V súčasnosti je najnovším dielom v sérií hra GTA V , ktorá vyšla v septembri na konzoly Xbox 360 a PS3. Na mobilných zariadeniach si zahráte Vice City a GTA 3 . Rockstar pre mobilné platformy uvoľnil minulý rok aj hru Max Payne .