12.12.2013 13:40 | Bleskovky MobilMania.sk

Smartfón Oppo N1 zamieril do Európy, v balení je príslušenstvo navyše

Smartfón Oppo N1 sa už nepredáva len na domácom čínskom trhu. Po takmer mesiaci od svojho uvedenia si môžu novinku zakúpiť záujemcovia z celého sveta.

Objednávky sa dajú realizovať prostredníctvom oficiálneho obchodu Oppo . Najskôr si zvolíte krajinu, do ktorej si chcete poslať zariadenie, čo slúži na zobrazenie dostupnosti jednotlivých modelov aj na určenie ceny. Líši sa v závislosti od regiónu.

V Európe je Oppo N1 dostupný v bielej farbe, s možnosťou voľby medzi dvoma veľkosťami vnútornej pamäte. K dispozícii je model  s 16 GB vnútornou pamäťou a cenou 449 eur, model s kapacitou pamäte 32 GB je v predaji za sumu 479 eur. Práve prebieha akcia, kde pri kúpe zariadenia do desiateho januára nemusíte platiť poštovné. Ako sa uvádza v obchode, akcia platí aj pre Slovensko. V prípade, že chcete dostať smartfón už pod vianočný stromček, jeho objednávku musíte stihnúť do 17. decembra.

Oproti pôvodnému baleniu, určenému pre čínsky trh, sa v medzinárodnom balení nachádza viac príslušenstva. Nájdeme medzi ním elegantný kryt Easy-Cover a zaujímavý doplnok O-Click, ktorý komunikuje so smartfónom pomocou Bluetooth 4.0 a umožňuje napríklad aktivovať alarm v telefóne.

Oppo N1 zaujme najmä netradičným spôsobom konštrukcie fotoaparátu. Fotoaparát umiestnený na vrchu smartfónu je totiž možné otáčať okolo svojej vlastnej osi o 180 stupňov. Pozornosť tiež púta dotykovou plochou, umiestnenou na zadnej strane, pomocou ktorej je možné ovládať smartfón. Ďalej vo výbave nájdeme 5,9-palcový Full HD displej, 2 GB RAM, grafiku Adreno 320 a štvorjadrový procesor Snapdragon 600 taktovaný na 1,7 GHz. Po vybalení v ňom nájdeme Android 4.2.2 Jelly Bean, avšak Oppo uzavrel spoluprácu so spoločnosťou Cyanogen Inc., tvorcom populárnej ROM CyanogenMod, ktorá čoskoro oficiálne zamieri na Oppo N1.