20.12.2013 07:00 | MobilMania

Paušál tesne pred Vianocami: Poradíme najlepšie ponuky

Zozbierali sme najlepšie tipy, ako usporiť na službách od operátora. Vďaka nášmu prehľadu sa zorientujete v pestrej ponuke paušálov.

fotogaléria

Idete si k operátorovi po nový paušál? Je najvyšší čas rozhodnúť sa, po akej vianočnej ponuke siahnete. Služby od operátorov majú vždy svoje špecifiká i rozličné podmienky – prostredníctvom našich článkov sa o nich dozviete a môžete sa tak najlepšie rozhodnúť.

TIP: Aktuálne akcie operátorov

Orange i Telekom majú už dlhé týždne svoje hlavné vianočné akcie – v rámci nich dostanete ako najväčšie lákadlo vyšší paušál za cenu nižšieho variantu, avšak iba dočasne na úvodné mesiace:

MobilMania porovnala stredné 20-eurové paušály – už v tejto kategórii je z čoho vyberať a navyše za cenu, ktorú bežný Slovák nemusí až tak veľmi pocítiť vo svojej peňaženke. Ak sa predsa len rozhodnete pre neobmedzený paušál, nemusíte si nutne vybrať ten najdrahší. Poradíme vám najvýhodnejšiu kombináciu.

S telefónom či bez? Rozhodnú detaily

Chcete si zobrať k paušálu aj mobil? Každý z operátorov ponúkne lacnejší telefón, avšak za cenu viazanosti. Dotácie operátorov sme porovnali, aby ste mohli zistiť , u ktorého dostanete zariadenie najvýhodnejšie. Zavážiť môžu aj nenápadné detaily. Pokiaľ sa rozhodnete, že nový mobil nechcete, od Orangeu a Telekomu dostanete bonusy navyše – výmenou za viazanosť.

TIP: Najlepší mobil za euro: Čo ponúknu operátori?

Pokiaľ potrebujete mať doručený nový mobil do Vianoc, nákup v e-shope operátora už neodporúčame. Ani jeden z operátorov totiž aktuálne negarantuje dodanie do Štedrého dňa. Stávkou na istotu bude preto návšteva kamennej predajne – hoci sa samozrejme musíte pripraviť na dlhšie, predvianočné čakanie.

Ak vám ešte stále trvá viazanosť k paušálu, zmluvu si možno môžete predĺžiť aj skôr. Takúto možnosť pre istú skupinu zákazníkov potvrdil Orange aj Telekom, O2 klasickú zmluvnú viazanosť nemá:

Bonusy za prenos zamiešali kartami

Každý spomedzi tria hlavných operátorov aktuálne láka na bonus za prenos čísla. OrangeO2 rozdávajú 150 eur – ide o zľavu vyplácanú po 5 eur mesačne v priebehu 30 mesiacov. V Orangei si môžete celý bonus uplatniť aj hneď , pokiaľ ho použijete ako dotáciu na telefón.

Telekom predstavil dva rôzne bonusy za prenos čísla:

Odmenám za prechod s číslom – a tomu, ako sa dajú najlepšie využiť – sme sa navyše venovali aj v samostatnom článku .

Ďalšie vianočné akcie operátorov:

fotogaléria

Orange

Telekom

fotogaléria

fotogaléria

O2

Značkoví operátori