20.12.2013 09:00 | MobilMania

Mobilné darčeky: Vouchery, kupóny či navigácia

Vianoce 2013 Čas na výber darčekov pod stromček sa rýchlo kráti. Pozrite si tipy na darčeky, ktoré sa dajú zaobstarať na poslednú chvíľu.

Ak ste si nákup darčekov pod stromček nechávali na poslednú chvíľu, čaká vás zrejme niekoľko stresujúcich dní. V našom vianočnom výbere sme sa tentoraz zamerali na darčeky, ktorými určite nič nepokazíte. Hľadať ich nemusíte v preplnených nákupných centrách a dajú sa zakúpiť pomerne rýchlo.

Zostavili sme zoznam darčekov, ktoré určite potešia každého nadšenca moderných technológii a zároveň príliš nezaťažia váš rozpočet. Na poslednú chvíľu nebude problém zohnať nákupné poukážky, navigáciu ale aj niektoré technologické hračky.

Darčekovými kupónmi chybu neurobíte

Darčekové poukážky na nákup služieb či aplikácií sú pomerne rýchla a jednoduchá voľba. Navyše takto minimalizujete riziko výberu nevhodného darčeka. Ponuka darčekových voucherov je široká už aj u nás.

fotogaléria

Priaznivcov zariadení Apple určite potešíte s iTunes Gift Card, ktoré sú od vlaňajška dostupné aj na Slovensku. Zoženiete ich prostredníctvom Apple Premium Reseller predajní a k dispozícii sú v hodnote 15, 20 a 50 eur. Ak si chce výber ešte zjednodušiť, tieto poukážky je možné zakúpiť aj priamo cez iTunes , obdarovanému ich môžete poslať na e-mail, ale aj vytlačiť a nechať pod stromčekom.

Pri nákupe poukážok ale buďte obozretn9. Je potrebné rozlišovať, či kupujete poukážku do App Store alebo iTunes Store.

Vouchery pre hráčov

Ak ste sa darčekovými poukážkami rozhodli potešiť nejakého hráča z vášho okolia, naše ďalšie dva tipy sú presne pre vás.

Humble Bundle je už pomerne známa iniciatíva, ktorej hlavnou ideou je, že za balíčky vybraných hier zaplatíte „koľko chcete“. Už aj za 1 dolár sa môžete dostať k balíčku troch hier. Pre hráčov je to ideálna možnosť, ako sa dostať k väčšiemu počtu herných titulov za priaznivú cenu. Ponuka hier a herných balíkov sa navyše pravidelne obmieňa, spravidla dva- alebo trikrát do mesiaca.

fotogaléria

V Humble Bundle máte zároveň možnosť nastaviť, či chcete, aby výťažok z vašej platby putoval aj na charitu alebo aby bol iba rozdelený medzi vývojárov jednotlivých hier. Iniciatíva takto podporuje vybrané africké krajiny.

Ak chcete takýmto balíčkom niekoho obdarovať, pri platení stačí označiť možnosť „podarovať ako darček“. Následne vám na e-mail príde darčekový kód, ktorý si môžete vytlačiť a podarovať. Výhodou je, že platnosť takéhoto kupónu nie je obmedzená. Ku hrám sa obdarovaný dostane cez Steam.  

O niečo väčšie možnosti, v prípade ak hľadáte herný darček, ponúka Steam . Podarovať sa dá buď konkrétny herný titul alebo kód v určitej hodnote, ktorým si obdarovaný dobije svoju peňaženku. Prostriedky z nej môže následne minúť na hru alebo softvér podľa vlastného výberu. Nákup hry cez Steam ako darček je jednoduchý. V košíku stačí zvoliť „Kúpiť ako darček“ a následne je vygenerovaný „darčekový e-mail“ s kódom, ku ktorému môžete pripojiť aj nejaký svoj odkaz. Ten sa ale odošle na adresu obdarovaného. Následne bude tento kód obdarovaného previazaný s jeho kontom na Steame.

fotogaléria

Offline navigácia pre Android

Bez GPS a navigácie si svoj smartfón podľa nášho prieskumu neviete predstaviť. Majiteľov zariadení s operačným systémom Android, ktorý podľa nášho prieskumu používa viac ako 70 percent z vás, môžete obdariť offline navigáciou Sygic. Najsťahovanejšia mobilná navigácia s viac ako 34 miliónmi unikátnych používateľov, ktorá umožňuje uloženie máp do pamäte aj navigovanie bez pripojenia k internetu, je aktuálne vo vianočnej ponuke v Sygic e-shope so zľavou 30 percent, pričom k zakúpenej licencii získate ďalšiu, ktorú môžete darovať ďalšiemu používateľovi.

fotogaléria

Každá licencia vám umožní využívať Sygic na piatich zariadeniach. Sygic nedávno pridal do aplikácie HUD displej, vďaka ktorému  premieta navigáciu na čelné sklo . Túto funkciu si ale musíte dokúpiť za 4,49 eura. Kompletná off-line navigácia Sygic s mapovými podkladmi, ktoré zahŕňajú Rakúsko, Chorvátsko, Českú republiku, Nemecko, Maďarsko, Lichtenštajnsko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko a Švajčiarsko, stojí 30 eur. Balíček máp celej Európy vyjde na necelých 35 eur.

Dobre vybraný gadget poteší vždy: praktický zápisník aj „IT hrnčeky“

Nadšencov modernej techniky určite poteší nejaký drobný gadget, ktorý ani nemusí byť drahý. Tento rok sa na trhu objavila novinka v podobe vylepšeného písacieho tabletu Boogie Board, za ktorého vývojom stojí spoločnosť Improv Electronics z USA. Inovovaný tablet s prívlastkom Jot prináša lepšiu konštrukciu a stylus, ktorý dokáže celý tablet podoprieť.

fotogaléria
fotogaléria

Poslúži deťom ako hračka, ale vďaka zabudovanému magnetu ho pripevníte aj na chladničku. Hodí sa nielen na bežné čarbanice, ale aj na tvorbu nákupného zoznamu či iných odkazov. Energiu spotrebováva iba pri mazaní displeja a batéria vám v ňom vydrží aj niekoľko rokov. BoogieBoard Jot nájdete vo viacerých slovenských e-shopoch a jeho cena sa pohybuje okolo 36 eur.

Reštart na každé ráno – set hrnčekov Ctrl+Alt+Del

Skratka Ctrl+Alt+Del je dobre známa každému skúsenejšiemu používateľovi počítačov, aj keď na novších verziách Windows už neplní svoju pôvodnú funkciu. Set pozostáva z troch hrnčekov v tvare tlačidiel Ctrl+Alt+Del, teda ide o veľmi symbolický ale zároveň praktický darček. Nájsť ho môžete vo viacerých e-shopoch s darčekmi za cenu okolo 15 eur.

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria