23.12.2013 10:44 | Smartfóny
Video

Smartfón Oppo N1 oficiálne dostáva CyanogenMod, mieri do predaja

Smartfón Oppo N1 bude od 24. decembra dostupný s predinštalovanou ROM CyanogenMod. Novinka má niesť názov Oppo N1: CyanogenMod Edition a predávať sa má v oficiálnom obchode výrobcu. Informovala o tom spoločnosť Oppo na Twitteri.

Ako uviedli ľudia stojaci za Cyanogen módom, na Oppo N1 zamieri spomínaná ROM vo verzii 10.2 Je založená na Androide 4.3 a prináša napríklad vylepšenie výkonu, podporu tém alebo rôzne funkcionality zamerané na tablet.

Ďalej spomenuli, že smartfón úspešne prešiel testami spoločnosti Google zameranými na bezpečnosť a kompatibilitu s Android aplikáciami. Vďaka tomu získal oficiálnu certifikáciu, čo ho napríklad oprávňuje mať nainštalovanú aplikáciu Goole Play.

Ako vyplýva z obrázku uverejnenom v tweete spoločnosti Oppo, edícia dostane špeciálne balenie a okrem bežného príslušenstva v ňom nájdeme nálepky a kryt vo farbách charakteristických pre CyanogenMod.

Novinka zatiaľ nie je dostupná v oficiálnom Oppo obchode a nebola ani oznámená jej cena. Očakáva sa však na podobnej úrovni ako pri „bežnej“ verzii, teda od 449 eur. V čase svojho uvedenia na trh sa stane prvým zariadením, ktoré sa oficiálne predáva s ROM od spoločnosti Cyanogen Inc.

TIP: Smartfón Oppo N1 zamieril do Európy, v balení je príslušenstvo navyše