14.1.2014 00:00 | MobilMania

Vianočné akcie skončia: Rozhodujte sa teraz

Ešte stále sa dajú získať zaujímavé ponuky. V našom prehľade vám poradíme, ktoré akcie sa oplatí zvážiť. TOP4 tipy MobilManie | doplnené

Operátori hromadne ponechali svoje vianočné akcie. Ponúkajú ich aj počas celého januára. Čo sa však s nimi stane potom? Je možné, že ďalšieho predlžovania platnosti sa už nemusíme dočkať. Ak si potrebujete vybrať paušál, odporúčame vám preto čo najlepšie zvážiť aktuálne ponuky. MobilMania vybrala štyri skupiny dobrých ponúk:

1. Vyšší paušál na úvod bezplatne

Hlavnou vianočným lákadlom v OrangeiTelekome sa stali ponuky „vyššieho paušálu za cenu nižšieho“. Zákazník sa zaviaže na dva roky a za odmenu dostane na niekoľko úvodných mesiacov vyšší variant svojho paušálneho programu. Orange pribalí napríklad aj 600 MB dát navyše na pol roka. V Telekome budete mať lepší paušál na celý rok, pokiaľ sa zrieknete telefónu .

Vďaka takejto vianočnej akcii zákazník často získa aspoň sčasti neobmedzený paušál na určité obdobie. Po jeho uplynutí si však samozrejme treba dať pozor, aby ste neprešvihli limity svojich služieb a zbytočne nemuseli zaplatiť vysokú faktúru. Napríklad pri paušáloch Sova od Orangeu dostanete vyšší paušál len na mesiac, čo naozaj nie je dlhá doba.

2. Bonusy za prenos čísla

Ponúka ich každý operátor a zákazníci môžu vďaka nim zaujímavo ušetriť. Od O2Orangeu dostanete odmenu za prechod s číslom 150 eur, vyplácanú po 5 eur mesačne v priebehu 30 mesiacov. . Doplnené o 12:00: Operátor zľavu na prelome rokov v tejto forme zrušil. Postupné zvýhodňovanie po 5 eur pokračuje naďalej. Za upozornenie ďakujeme čitateľovi.

V Telekome sa dá vybrať jeden z dvoch druhov odmien za prenos čísla:

Nie všetky akcie sa dajú navzájom kombinovať. Je jasné, že nezískate súčasne výhody pre nového aj existujúceho zákazníka. Naraz však nemôžete využiť ani bonus za prenos čísla v O2 a 72-eurovú dotáciu na mobil k O2 Fér. Rovnako sa nedá kombinovať napríklad vernostná zľava v Telekome s kupónom pre blízkeho.

TIP: Bonusy za prenos čísla: Najlepšie tipy, ako ich využiť

3. Telefón od operátora: Áno či nie?

Značná časť zákazníkov si berie k paušálu aj mobilný telefón. Ešte v decembri sme preto porovnali dotácie od operátorov, aby ste sa vedeli čo najlepšie rozhodnúť. Vždy platí osvedčené pravidlo – zistite si, akú dotáciu reálne dostanete a či to operátor nepreháňa s prestrelenou plnou kúpnou cenou.

O2 nepredstavovalo klasické vianočné akcie, pár ponúk však operátor predsa len pred Vianocami pridal. Jednou z nich je ponuka dvoch telefónov za cenu jedného, ktorej sme venovali priestor i v samostatnom článku. Akcia „dva za cenu jedného“ umožňuje zvolenie iba piatich vybraných kombinácií. Na predajni vždy zaplatíte dve eurá.

4. Zaujmú aj menšie akcie

Mobilní operátori nelákajú iba na zopár hlavných ponúk, ale majú takisto viacero ďalších akcií. Nižšie uvádzame výber z tých, ktoré platia do konca januára:

Orange:

Telekom:

O2: