6.2.2014 10:00 | MobilMania

Telekom má novú zľavu. Niektoré akcie zrušil

Operátor má odmeny pre nových zákazníkov do 150 eur. Vyplatia sa i pri prenose čísla. V Telekome aj O2 rušili bonusy za prechod s číslom.

Telekom prináša nový bonus do 150 eur podľa zvoleného paušálu. S upravenou vianočnou akciou – vyšší paušál za cenu nižšieho – sa ale kombinovať nedá. Navyše na webe by ste ho hľadali márne. Operátor zrušil 100-eurový bonus za prechod s číslom, ktorý sa dal pôvodne získať na predajni.

TIP: Telekom s novými akciami. Vianočné okresal

V ponuke operátor ponechal bonus za prenos čísla v podobe „paušálu do Veľkej noci bezplatne“ – oproti novej výhode sa však oplatí menej. Aj O2 zrušilo bonus za prenos čísla. Aktuálne tak na prenosovú odmenu reálne láka Orange, aj to len cez eshop.

Telekom: 50, 100 alebo 150 eur

Nová zľava Telekomu sa uplatňuje ako kredit do faktúry, čiže o takéto sumy sa zníži jej výška (počas 20 mesiacov):

  • 2,50 eura mesačne – pre Happy XS, S a firemný Biznis Star*
  • 5 eur mesačne – pre Happy M, L, XL volania a firemný Biznis Star**
  • 7,50 eura mesačne – pre Happy XL, XXL a firemný Biznis Star***, **** a *****

Bonus platí pri prenose čísla aj aktiváciách nového čísla. Pre verných má operátor odmeny za vernosť . Novinka je odstupňovaná v troch úrovniach – pri najnižšej dostanete celkovo 50 eur (2,50 eura x 20 mesiacov), pri strednej 100 eur (5 eur x 20 mesiacov) a pri najvyššej 150 eur (7,50 eura x 20 mesiacov). Takúto výhodu dostanete, ak si zoberiete paušál s akciovým mobilom aj bez neho – s viazanosťou na dva roky.

Novú odmenu nezískate pri nákupe cez e-shop – len na predajni a cez zákaznícku linku. V rámci on-line objednávky získate jarnú akciu „vyšší paušál za cenu nižšieho“. Na predajni a cez infolinku si môžete vybrať, či chcete radšej na úvod vyšší paušál s nižšou cenovkou alebo si zvolíte nový bonus vo výške 50, 100 alebo 150 eur.

Koniec ďalších akcií

Operátor okresal vianočnú ponuku. Pôvodne lákal aj na Happy kupóny umožňujúce využívať paušál bezplatnej do Veľkej noci alebo dostať zľavu na telefón. „Pri nových aktiváciách či predĺženiach zmluvy sa už negenerujú, existujúce vygenerované kupóny možno využiť do konca februára,“ uviedol pre MobilManiu hovorca Telekomu Michal Korec.

Skončil aj 100-eurový bonus za prenos čísla na predajni. Naďalej je možné získať „paušál do Veľkej noci bezplatne“. Cez formulár na webe , aj na predajni. Na zákazníckej linke si dostupnosť ponuky treba overiť – závisí od toho, či sú ešte voľné kupóny pre túto akciu, uviedli nám cez webový chat na stránke Telekomu.

Zľavu do Veľkej noci Telekom reálne uplatní do uplynutia toho fakturačného obdobia, do ktorého sa trafí Veľkonočný pondelok – 21. apríl 2014. Aktuálne teda možno získať tri bezplatné mesiace. Iba s paušálom „Happy S“ by ste ušetrili v porovnaní s novou zľavou mierne viac – pri bonuse za prenos čísla „do Veľkej noci bezplatne“ dostane takmer 51-eurový bonus. S novou zľavou je to 50 eur.

Pokračujú webové zľavy k paušálom Happy a takisto je dostupná pôvodne vianočná ponuka Easy Fix . Telekom naopak nepredĺžil zľavy na slúchadlá Beats.

O2 už 150 eur nerozdáva

Operátor O2 už neponúka bonus za prenos čísla vo výške 150 eur. Aktuálne naň stále láka operátor Orange vo svojom e-shope – je v celkovej sume 150 eur, uplatňuje po 5 eur mesačne v priebehu 30 mesiacov ako zľava z faktúry. Po zmenách zo strany O2 a Telekomu je tak akcia spätá špeciálne s prechodom s číslom zaujímavá najmä v Orangei.

TIP: Všetko o hokeji na ZOH 2014 v Soči