10.2.2014 09:10 | Bleskovky MobilMania.sk

Swan Mobile: Web sme stiahli, služba však beží

Značkový operátor Swan Mobile pomaly ustupuje do úzadia. Naznačuje to stiahnutie webovej stránky služby, ktorá je po novom presmerovaná. Zákazník sa tak dostane na web Swanu s tlačovou správou k oznámeniu o tom, že firma sa stane štvrtým, plnohodnotným mobilným operátorom.

Dôvodom zmeny je vraj fakt, že Swan nechcel pliesť klientov. „Veľa ľudí sa cez vyhľadávače prekliklo na stránku Swan Mobile a bolo v mylnej domnienke, že je to už nová 4G služba, čo ale pôsobilo zavádzajúco,“ vysvetľuje šéfka marketingu Swanu Zuzana Hánová.

Samotný Swan Mobile, ktorý je značkovým operátorom zastrešeným pod sieťou O2, vraj v skutočnosti naďalej funguje a webstránka je nedostupná len dočasne. „Spolupráca s Telefónikou naďalej trvá a zákazník môže získať novú SIM kartu,“ ozrejmila Hánová.

O2 sa k stavu celej služby či možným zmenám vyjadrovať nechce. O budúcnosti svojho brandovaného operátor nateraz nehovorí ani Swan.

Koniec podobného projektu už Telefónica zažila v roku 2012 – zákazníci značkového operátora Naymobile prešli pod program O2 Fér. Skončiť stihol aj Mphone (sieť Telekomu). Na trhu značkových operátorov tak spolu so Swan Mobile aktuálne pôsobí iba Tesco mobile (sieť O2) a FunFón (sieť Orangeu).

TIP: Štvrtý operátor na Slovensku: Swan