10.2.2014 09:23 | Bleskovky MobilMania.sk

Aktuálny fenomén Flappy Bird bol odstránený z digitálnych obchodov

Posledné dva týždne ovládla internet mánia, týkajúca sa chytľavej, ale náročnej mobilnej hry Flappy Bird. Autor hry Dong Nguyen už nezvládal výlevy hráčov a rozhodol sa distribúciu hry ukončiť.

O stiahnutí hry z trhu informoval na Twitteri a zároveň dodal, že to nie je kvôli právnym problémom, ale už to ďalej jednoducho nezvláda. Internetom sa začali šíriť videá, v ktorých ľudia kvôli tejto hre rozbíjali svoje smartfóny. Flappy Bird bol posledné dni častou témou aj na sociálnych sieťach, kde si ľudia porovnávali skóre, ktoré sa im podarilo dosiahnuť.

I am sorry 'Flappy Bird' users, 22 hours from now, I will take 'Flappy Bird' down. I cannot take this anymore.— Dong Nguyen (@dongatory) February 8, 2014

Flappy Bird bol odstránený z App Store aj z Google Play. Hra bola úspechom aj po komerčnej stránke, keďže autor si vďaka nej zarobil 50 tisíc dolárov (36 835,13 eura) každý deň. Fanúšikov ubezpečil, že hry bude tvoriť aj do budúcna.

Ak ste si hru stiahli a nainštalovali už skôr, tak ju môžete hrať bez problémov aj naďalej. Na správu upozornila stránka Engadget.