14.2.2014 07:00 | MobilMania

Telekom dáva Evernote Premium zadarmo. Na 6 mesiacov

Časť zákazníkov Telekomu môže využiť prémiové funkcie poznámkovej aplikácie Evernote. Pozrime sa, čo môžete získať.

Prémiový variant poznámkovej aplikácie Evernote je pre mobilných zákazníkov Telekomu dostupný na prvých šesť mesiacov bezplatne. Ide o celoskupinovú aktivitu, ktorej dostupnosť aj pre Slovensko ohlásil Deutsche Telekom. Pozreli sme sa bližšie na to, čo platený variant Evernote zahŕňa.

Bežne za 5 eur na mesiac

fotogaléria

Šesťmesačné skúšobné obdobie od Telekomu si musíte aktivovať do 2. októbra tohto roka. Oficiálna cena za mesiac používania prémiového balíka je 5 eur mesačne. Ročné predplatné stojí 40 eur.

„Aplikácia automaticky zistí, v akej mobilnej sieti sa zariadenie nachádza a zákazníkovi sa zobrazí ponuka rozšírenia na prémiový balík po dobu 6 mesiacov,“ ozrejmuje hovorca Telekomu Tomáš Palovský. Keď si už Evernote Premium aktivujete, k službe môžete samozrejme pristupovať aj z desktopového počítača či notebooku.

Aktivácia služby je však podmienená použitím smartfónu alebo tabletu, ktorý je prihlásený v sieti Telekomu a stiahnutím oficiálnej aplikácie.

Pre každú príležitosť

Služba Evernote je značne populárna medzi profesionálmi aj bežnou verejnosťou. Podstatou je vytváranie a zdieľanie poznámok naprieč zariadeniami, a to za podpory cloudových služieb.

Svoju komplexnosť potvrdzuje služba aj širokou ponukou aplikácií, ktoré sú dostupné pre všetky významnejšie mobilné platformy – Android , iOS , Windows Phone , BlackBerry či dokonca WebOS. Nechýbajú ani desktopové aplikácie pre systémy Windows (aj vo verzii pre Modern UI - Metro), Mac OS X či prepracované webové rozhranie. Mnohých však zamrzí absencia slovenskej jazykovej lokalizácie.

TIP: Všetko o ZOH 2014

Cielená na profesionálov

V porovnaní s verziou, ktorá je dostupná zadarmo, služba Evernote Premium eliminuje mnohé obmedzenia. Kým množstvo obsahu, ktoré „skladujete“ na serveroch služby, je neobmedzené, to isté neplatí už o limite na nahraté dáta v priebehu jedného mesiaca.

Používatelia verzie, ktorá je dostupná zadarmo, pocítia obmedzenia, a to na 60 MB mesačne. Prémiový variant tento limit zvyšuje na 1 GB.

Obmedzená je aj veľkosť jednej poznámky či poznámkového bloku, ktorý sa rozhodnete nahrať na server. Pri verzii „zadarmo“ ide o 25 MB. Balíček Premium umožní upload poznámok s veľkosťou až 100 MB.

Aj bez internetu

Rozdiely sú aj v dostupnosti poznámok v režime off-line. Verzia služby bez prívlastku Premium neumožňuje ukladanie poznámok do pamäte zariadenia, čo znamená, že bez aktívneho internetového pripojenia nie sú dostupné. V platenej verzii táto možnosť existuje, avšak s výnimkou poznámkových blokov, zdieľaných medzi viacerými používateľmi.

fotogaléria

Pri zdieľaní komplexných poznámkových blokov ešte zostaneme. Používateľa free verzie môžu zdieľať prakticky neobmedzené množstvo týchto blokov – háčik je však v právach, ktoré môžu udeliť ostatným používateľom na ich modifikáciu. Takáto možnosť upravovať jednotlivé poznámky bude dostupná pri maximálne jednom zdieľanom poznámkovom bloku. Verzia Premium obmedzenie zmaže.

Bez reklamy a bezpečne

Pre mnohých je podstatná aj možnosť zbaviť sa reklamy, ktorá je prítomná v mobilných aplikáciách. Verzia „Premium“ umožní skryť často rušivé bannery. Ďalej ponúka aj dvojfaktorovú autentifikáciu pri prihlasovaní či prioritnú podporu aj prostredníctvom živého chatu.

TIP: Všetko o hokeji na ZOH 2014

Výrazné rozdiely sú prítomné aj pri vyhľadávaní v jednotlivých poznámkach. Neplatený variant ponúkne hľadanie v textových súboroch a obrázkoch. Vyššia prémiová edícia tento okruh rozšíri aj o PDF dokumenty a ďalšie súbory balíkov Office či iWorks.

Evernote Premium Evernote Corporation
Android • iOS • Windows Phone • BlackBerry • Windows • Mac OS X