21.2.2014 00:00 | MobilMania

Acer Liquid E3 a Z4: Lacné smartfóny s Androidom

Acer ešte pred mobilným kongresom v Barcelone uviedol dvojicu noviniek so systémom Android.

Spoločnosť Acer rozširuje svoju ponuku smartfónov s operačným systém Google Android o dvojicu noviniek. Síce spadajú do rôznych tried, no ich spoločný znak je zrejmý: orientácia na čo najzaujímavejší pomer cena/výkon.

Acer Liquid E3: 720p displej a štvorjadro

Jednou z noviniek je Acer Liquid E3. Smartfón by mal spadať do strednej triedy produktov. Na prednej strane nájdeme  4,7-palcový IPS displej s rozlíšením 1 280 x 720 obrazových bodov. Procesor je štvorjadrový nejasnej architektúry (zrejme Cortex-A7), pričom má takt 1,2 GHz. K tomu sa pridáva 1 GB operačnej pamäte RAM a 4 GB interného Flash priestoru pre dáta. Keďže nejde o žiadnu super hodnotu, poteší aspoň podpora ďalšieho rozširovania cez pamäťové karty.

fotogaléria

Acer Liquid E3 ďalej ponúkne 13-megapixelový hlavný fotoaparát s LED bleskom a prednú 2-megapixelovú webovú kameru na video hovory. Vo výbave nemá chýbať Wi-Fi a navigačný systém GPS. Smartfón predbežne využíva platformu Android 4.2.2 Jelly Bean, no Acer podľa dostupných správ sľubuje skorú aktualizáciu na Android 4.4 KitKat krátko po oficiálnom štarte predaja.

TIP: Všetko o ZOH 2014 v Soči

Samotný telefón by sa mal začať predávať na trhu od apríla tohto roka. Známa je už aj odporúčaná predajná cena  pre Európu – 199 eur.

Acer Liquid Z4: Smartfón pod stovku

Druhý model Acer Liquid Z4 mieri ešte do nižších cenových hladín, než vyššie spomínaná novinka. Vo výbave nájdeme 4-palcový TFT displej, dvojjadrový procesor s taktom 1,3 GHz, 5-megapixelový zadný fotoaparát s LED bleskom či 4 GB rozšíriteľného priestoru pre dáta.

Aj Acer Liquid Z4 by mal využívať Android 4.2.2 Jelly Bean, avšak v súčasnosti sa o potenciálnom prechode na vyšší Android nehovorí. Acer však ponúkne vlastný spúšťač (launcher), ktorý ponúkne štyri módy prostredia (Basic, Easy, Classic a Keypad).

fotogaléria
fotogaléria

Zdroj: GSMArena.com

Liquid Z4 sa taktiež objaví na európskom trhu v priebehu apríla tohto roka. Má stanovenú odporúčanú maloobchodnú cenu na 99 eur. K dispozícii budú farebné prevedenia „Essential White“ a „Titanic Black“.

TIP: Všetko o hokeji na ZOH 2014 v Soči

Ako už bolo naznačené, oba smartfóny zažijú svoju skutočnú premiéru na MWC 2014 v Barcelone, ktorý štartuje už o pár dní. Na tému upozornili Phonearena.com či GSMArena.com .

Naposledy aktualizované pred: