25.2.2014 08:25 | Bleskovky MobilMania.sk

MWC 2014: Hodinky Gear 2 od Samsungu vymenia Android za Tizen (Doplnené)

fotogaléria

Samsung predstavil dvojicu nových inteligentných hodiniek, len pol roka po príchode Galaxy Gear. Tentoraz slovo Galaxy v názve absentuje a nové hodinky nesú menovky Gear 2 a Gear 2 Neo. Na správu upozornil server Engadget

Po dizajnovej stránke sa veľmi od svojho predchodcu nelíšia. Hlavná zmena sa týka operačného systému. Namiesto Androidu implementoval Samsung do hodiniek vlastný operačný systém Tizen .

Zvýšiť by sa mala aj výdrž batérie - podľa Samsungu nové hodinky vydržia na jedno nabitie dva až tri dni. Táto hodnota stále nie je ideálna, no je to viac ako v prípade prvého modelu, ktorý vydržal len niečo cez jeden deň. Zmenou je aj presunutie hlavného tlačidla z boku zariadenia pod displej.

Dvojica Gear 2 hodiniek bola vylepšená aj po hardvérovej stránke. Druhá generácia disponuje dvojjadrovým procesorom s frekvenciou 1 GHz, ktorému sekunduje 512 MB pamäte RAM. Vlastné úložisko má veľkosť 4 GB. Uhlopriečka displeja ostala nezmenená, má opäť 1,63 palca. Hodinky sú taktiež odolné voči vode a prachu.

Živé fotografie:

fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria
fotogaléria

Hlavný rozdiel medzi modelom Gear 2 a Gear 2 Neo je v tom, že prvý menovaný  má zabudovaný fotoaparát s rozlíšením dvoch megapixelov a umožňuje nahrávanie videa v rozlíšení 720p.

Inteligentné hodinky Gear 2 a Gear 2 Neo by sa mali začať predávať v apríli, cena zatiaľ stanovená nebola. Dostupné budú vo viacerých farbách.

TIP: MWC 2014: Live blog priamo od redaktorov z Barcelony