2.4.2014 00:00 | MobilMania

Bonus za prenos čísla: Čo vám darujú operátori

Lákadlom na prenos čísla je odmena od nového poskytovateľa. Takýchto ponúk je čoraz viac. Poradíme, ktorá je pre vás najlepšia. Tipy MobilManie, doplnené

Mobil má dnes prakticky každý, takže operátori musia stále viac „loviť“ vo vodách konkurencie, aby získali nových zákazníkov. Pomáhajú si pri tom rozličnými bonusmi – od zliav z faktúr až po hardvér. Rozhodli sme sa tieto výhody zosumarizovať aj s ich podmienkami a obmedzeniami.

fotogaléria

Orange: 150 eur

fotogaléria
  • viac než 5 eur, pokiaľ ste si objednali paušál bez mobilu (s 15-mesačnou viazanosťou alebo bez nej)
  • aspoň 10 eur v prípade, že si zoberiete paušál s akciovým mobilom

Zákazník, ktorý si prenesie číslo do Orangeu na paušál (Ideálne paušály aj Šikovná voľba), dostane bonus 150 eur. Nebude mu však vyplatený hneď, ale po častiach – vždy ako 5-eurová zľava z faktúry počas 30 mesiacov. Aby sa vám odmena uplatnila, musíte splniť i podmienku minimálnej fakturácie:

Nevýhodou je, že bonus za prenos čísla sa nedá kombinovať s odmenou pre študentov či učiteľov. Tým operátor ponúka 5-eurovú zľavu z mesačného poplatku k Ideálnym paušálom Delfín 15 alebo 20. Viac o študentskej akcii.

Bonus za prenos čísla v Orangei zostáva v platnosti dlhodobo, hoci dnes už ho nezískate za rovnakých podmienok ako v rámci vianočnej ponuky.

Doplnené o 14:30: Bonus za prenos čísla 150 eur je možné po novom získať aj prostredníctvom zákazníckej linky či v predajni, potvrdili nám na infolinke Orangeu. Možnosť kombinácie prenosového bonusu a podpultových paušálov Sova 5 eur a Panter 30 eur aktuálne overujeme.

Kvôli nutnosti on-line objednávky sa nedá bonus uplatniť pre najnižší paušál Sova 5 eur. Ten sa totiž v e-shope nenachádza. Pritom práve to bola atraktívna možnosť , keďže zákazník mohol platiť prakticky nulové faktúry – samozrejme, ak dosiahol jeho účet u operátora aspoň 5,01 eura. Orange zrušil i možnosť využitia celej 150-eurovej zľavy ako dotácie na telefón.

Pri bonuse za prenos čísla sa znižuje dotácia na mobilný telefón. Tú operátor vypočíta ako násobok mesačného poplatku, ktorý je o 5 eur nižší práve vďaka bonusu. Hoci takéto pravidlá platili vždy. „Od prvého spustenia bonusu ešte v roku 2012 to funguje rovnako,“ doplnila hovorkyňa Alexandra Piskunová.

O2: Aj pre nulový paušál

fotogaléria

V O2 bol bonus spustený iba nedávno , a to opäť s pôvodnými pravidlami – celkovo sa dá usporiť 150 eur rozrátaných na 5 eur mesačne. Odmenu dostanete ku ktorémukoľvek paušálnemu programu – O2 Fér, O2 Paušál či O2 Moja Firma.

Podmienkou získania bonusu je vždy faktúra so sumou aspoň 5,01 eura. Odmenu dostanete pri prenose čísla cez e-shop, v predajni i prostredníctvom SMSky či zákazníckej linky. Bonus má zatiaľ platnosť iba do 7. apríla a O2 ešte nepovedalo, či akciu predĺži alebo nie.

Prenosovú zľavu 150 eur nedostanete, pokiaľ máte na SIM karte aktivovaný nový program „O2 Internet s bonusom“ (iba hlavná SIM karta, nie zdieľané SIM s 3-eurovým poplatkom). Takéto obmedzenie platí i napriek tomu, že za program so 7 GB dát sa platí 20 eur mesačne, čiže podmienka minimálnej fakturácie by bola teoreticky splnená.

Telekom: Tablet ako darček

fotogaléria

Od Telekomu dostanete tri druhy bonusov za prenos čísla – hardvérový darček vo forme tabletu , zľavu z faktúr alebo jednorázovo dvojnásobok kreditu v prípade Easy kariet.

„Tabletová“ akcia platí do 18. apríla alebo do vyčerpania zásob. Za symbolických 0,04 eura dostanete tablet Asus Memo Pad HD7. Ponuku môžete využiť, pokiaľ si zoberiete paušál Happy S alebo vyšší spolu s 24-mesačnou viazanosťou.

Spolu s bezplatným tabletom sa nedala kombinovať akcia vyššieho paušálu za cenu nižšieho, ktorá však od apríla skončila . Rozdávaný sedempalcový tablet s operačným systémom Android 4.2 má hardvérovú výbavu primeranú cenovke, ktorá sa pohybuje na úrovni zhruba 130 eur. Viac v samostatnej recenzii.

TIP: Test Asus Memo Pad HD7 8 GB: Ešte lacnejší ako Nexus

Ďalší z možných bonusov za prenos čísla sa uplatňuje ako kredit do faktúry, čiže o takéto sumy sa zníži jej výška (počas 20 mesiacov):

  • 2,50 eura mesačne – pre Happy XS, S a firemný Biznis Star*
  • 5 eur mesačne – pre Happy M, L, XL volania a firemný Biznis Star**
  • 7,50 eura mesačne – pre Happy XL, XXL a firemný Biznis Star***, **** a *****

Táto akcia platí pri prenose čísla aj aktiváciách nového čísla. Získate ju iba cez infolinku či v predajni, nie na webe. Nedá sa zároveň kombinovať s tabletom zadarmo, uviedli nám na zákazníckej linke. Kombinovateľná je však nová zľava z mesačného poplatku v prípade programov Happy s viazanosťou bez mobilu.

Tretí z bonusov sa vzťahuje na predplatené karty Easy Free a Easy Time. Pri prenose čísla dostanete na úvod dvojnásobok kreditu pri prvom dobití. Pripísaný kredit je bonusový – nemôžete ním platiť za nemobilné služby (napr. SMS lístok).

FunFón: Dáta na pol roka

fotogaléria

Značkový operátor FunFón kompletne pomenil svoju predplatenú kartu.  Ak si prenesiete číslo na FunFón z Telekomu či O2, získate bonus za prechod s číslom . Je ním 500 MB dát mesačne počas prvého pol roka od aktivácie karty.

TIP: FunFón mení ponuku: Láka na volania i dáta

Rýchlosť sťahovania je obmedzená, a to na 7,2 Mbit/s (download) a 0,5 Mbit/s (upload). Po vyčerpaní dát sa prenosy spomalia na 128 kbit/s. Ide tak o použiteľnejšiu rýchlosť v porovnaní s konkurenciou, ktorá bežne ponúka mobilný internet so spomalením na 64 kbit/s.

Výhodou je, že pre uplatnenie bonusu nemusíte splniť žiadne podmienky. Číslo sa dá preniesť cez e-shop – SIM karta stojí nula eur, úvodným kreditom je takisto nula eur. Pre využívanie dátových prenosov je podmienkou žiadny minimálny kredit.

TIP: Všetko o prenose mobilného čísla k inému operátorovi