15.4.2014 10:36 | MobilMania

Windows Phone 8.1 si môže nainštalovať každý cez jednoduchý trik

Zdroj: archív

Microsoft sprístupnil prostredníctvom programu Developer Preview aktualizáciu na Windows Phone 8.1. Ako na jej inštaláciu?

Redmondský gigant uvoľnil aktualizáciu na Windows Phone 8.1, ktorá prináša množstvo vylepšení. Zatiaľ je dostupná len cez vývojársky program Developer Preview, bežní používatelia musia počkať na update minimálne do mája.

Ako na to?

Pred samotnou inštaláciou je potrebné sa zaregistrovať na stránke Windows Phone App Studio prostredníctvom svojho Microsoft účtu. Následne treba vytvoriť nový projekt (Start new project).

fotogaléria
Windows Phone 8.1: Inštalácia Zdroj: archív

Ďalším krokom je stiahnutie nástroja Preview for Developers z obchodu s aplikáciami Windows Phone Store. Po krátkej inštalácii aplikáciu spustíme, súhlasíme s podmienkami používania a prihlásime sa pomocou vytvoreného konta.

Nakoniec treba zaškrtnúť položku „Enable Preview for Developers“. Zvyšok aktualizačného procesu už prebieha štandardnou cestou: treba prejsť do ponuky Nastavenia -> Aktualizácie telefónu -> Skontrolovať aktualizácie.

Telefón by mal najprv ponúknuť akúsi „rozdielovú“ aktualizáciu, ktorá má systém pripraviť na inštaláciu samotného Windows Phone 8.1. Potom opäť prejdeme do ponuky Nastavení, kde manuálne vyhľadáme ten správny update.

Možná strata záruky

Pri inštalácii neprídete o žiadne dáta či nastavenia. Celý postup však podlieha istému riziku, keďže vývojársky update neschvaľuje výrobca zariadenia ani mobilný operátor. Podľa vyjadrení výrobcov navyše stratíte záruku k smartfónu.

Hlasová asistentka Cortana, notifikačné centrum a pozadie pod dlaždicami vo Windows Phone 8.1

V praxi ale servisy prítomnosť developerskej verzie nekontrolujú. Keby sa aj nejaký problém objavil, nič nebráni tomu dohľadať si „továrenskú“ verziu ROM, ktorá dostane zariadenie do pôvodného stavu.

Mobilmania.sk nenesie zodpovednosť za prípadné nezdary pri aktualizácii, postup odporúčame len skúseným používateľom.

Čítajte aj Windows Phone 8.1 si môže nainštalovať každý cez jednoduchý trik