20.4.2014 10:00 | Bleskovky MobilMania.sk

ZTE Star 1: 5-palcový FullHD displej a podpora LTE

Zdroj: ZTE

ZTE uviedol nový smartfón s 5-palcovým OGS displejom a podporou rýchlych mobilných sietí LTE.

Čínsky výrobca ZTE oficiálne predstavil nový smartfón s 5-palcovým OGS displejom a podporou LTE sietí. Novinka s označením Star 1 chce zaujať konštrukciou a celkom slušnou výbavou. Do predaja sa v Číne dostane už koncom tohto mesiaca, uvádza server GSMArena.com.

Najnovší smartfón od ZTE sa vyznačuje 5-palcovým displejom s rozlíšením 1 920 x1 080 pixelov. Hneď po ním sa nachádza trojica dotykových tlačidiel. ZTE Star 1 chce lákať aj svojou konštrukciou, ktorá by mala byť veľmi pevná. Aj práve preto siahol výrobca po kovovom ráme, pričom zadný panel je zo skla. V útrobách novinky sa ukrýva štvorjadrový procesor Snapdragon 400 s taktovaním na 1,6 GHz, ktorému sekunduje grafický čip Adreno 305. Počítať môžete s 2 GB operačnej pamäte RAM.

fotogaléria
ZTE Star 1 Zdroj: ZTE

ZTE Star 1 ponúka 16 GB vnútorného úložiska, pričom k dispozícii je aj verzia s väčšou 32 GB pamäťou. Ďalšou z podstatných funkcií tohto smartfónu je podpora LTE, 3G, GPS a Bluetooth.

Novinka bude dodávaná s operačným systémom Android 4.4 KitKat obohatenom o nadstavbu MiFavor 2.3. Za zmienku stojí aj zadný fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a predná kamera s rozlíšením 5 Mpx. O bližšie nespresnenú výdrž sa postará batéria s kapacitou 2 300 mAh.

Najnovší smartfón od ZTE to má namierené do strednej cenovej kategórie. Cena základnej 16 GB verzia bola  pre čínsky trh bola stanovená v prepočte na 225 dolárov (163 eur), za verziu s kapacitou 32 GB je potrebné priplatiť 32 dolárov. Dostupný bude nielen v čiernom a bielom, ale aj ružovom prevedení. Ako sme už spomenuli, predaje v Číne odštartujú už koncom tohto mesiaca, či bude ZTE Star 1 oficiálne predávaný aj na iných trhoch, zatiaľ výrobca neoznámil.